Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sedmidubský skončil na svém premiérovém MS ve 3. kole

Rio de Janeiro - Judista Václav Sedmidubský vypadl na mistrovství světa ve 3. kole a ve váze do 73 kilogramů obsadil dělené 17. místo. Při premiéře na velké akci ho v Riu de Janeiro zastavil úřadující mistr Evropy Rok Drakšič ze Slovinska, který utkání ukončil před časovým limitem výhrou na ipon. Předtím Sedmidubský zdolal Leeho Caldera z Nového Zélandu a ve druhém kole Íránce Alího Akbarího.

Jaromír Ježek, Václav Sedmidubský, Pavel Petřikov
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

Po svém vystoupení byl čtyřiadvacetiletý český judista rozpolcený. "Před turnajem jsem si říkal, že by bylo dobré dojít aspoň do třetího kola, teď mě trochu mrzí, že jsem s Drakšičem vypadl. On je těžký soupeř, i když ne neporazitelný. Ale s odstupem i tento výsledek možná docením," uvedl Sedmidubský, který v dubnu přišel o evropský šampionát kvůli zranění zad.

V prvním kole si sáhl na dno sil. Duel s Calderem musel pracně otáčet a nakonec triumfoval, když dvakrát získal juko. Vyrovnaný zápas s Akbarím vyhrál díky tomu, že soupeř byl třikrát napomínán za pasivitu, zatímco člen USK Praha jen dvakrát.

Duel s Drakšičem byl pro Sedmidubského konečnou. Ve třetí minutě favorizovaný Slovinec skóroval na vazari a krátce před koncem Sedmidubskému uštědřil i ipon. "Rozhodlo už první vazari. Doplatil jsem na jeho oblíbený chvat, i když jsem dobře věděl, že ho používá. Pak bylo těžké zápas otáčet. Na ipon mě hodil už v době, kdy jsem musel riskovat," popisoval druhý český reprezentant, který se v Riu představil.

V pondělí Pavel Petřikov ve váze do 60 kg vypadl hned v prvním kole. Ve čtvrtek nastoupí Jaromír Ježek s Jaromírem Musilem (oba do 81 kg) a v pátek Alexandr Jurečka (do 90 kg). Z českého pohledu bude nejočekávanějším dnem sobota, kdy se představí úřadující evropský šampion Lukáš Krpálek ve váze do 100 kg. Doplní ho ještě Michal Horák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články