Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sedmá medaile pro Česko. Čtvrtkař Tesař byl na univerziádě bronzový

Kwangdžu (Korea) – Česká výprava na univerziádě v korejském Kwangdžu získala již sedmou medaili. Postaral se o to Jan Tesař, který skončil třetí v běhu na 400 metrů. Časem 45,73 sekundy si vylepšil osobní rekord ze čtvrtečního semifinále o 25 setin. Za limitem pro mistrovství světa v Pekingu zaostal o 23 setin.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtkař Tesař doběhl na univerziádě třetí, ČR má sedmou medaili

Závod vyhrál stříbrný olympijský medailista z Londýna Luguelín Santos z Dominikánské republiky za 44,91.

Pětadvacetiletý Tesař vstupoval do letošní sezony s osobním maximem 46,43, které stlačil už o sedm desetin. Díky dnešnímu výkonu se bronzový medailista z halového mistrovství Evropy ve štafetě zařadil na druhé místo dlouhodobých českých tabulek za Pavla Masláka. Z druhé příčky odsunul o čtyři setiny bývalého dlouholetého českého rekordmana Karla Koláře.

V běhu žen na 3000 metrů překážek skončila Eva Krchová osmá výkonem 10:09,14.

Plavkyně Barbora Závadová skončila šestá v závodu na 200 metrů motýlek. Časem 2:13,23 zaostala jen 13 setin za svým českým rekordem. Pavel Janeček skončil v polohovce na 400 m sedmý za 4:19,36, předtím v rozplavbě vytvořil český rekord 4:18,88. Martina Elhenická byla v závodu na 800 m volný způsob osmá v čase 8:52,44.

Házenkářky porazily Brazílii 29:26 a mají na dosah boj o bronzovou medaili. K tomu potřebují zvládnout závěrečný zápas skupiny s outsiderem z Uruguaye či prohru Brazílie s Ruskem.

Basketbalistky si zahrají o páté místo s Austrálií. Po čtvrtfinálovém vyřazení s Kanadou dnes porazily Tchaj-wan 82:75. Nejlepší střelkyní byla s 19 body Monika Satoranská. Fotbalistky podlehly Brazílii 0:1 a čeká je zápas o sedmé místo. V neděli se rozloučí s turnajem utkáním s domácí Koreou. Volejbalisté porazili Mexiko 3:0 a v sobotu budou bojovat o konečné 13. místo.

Česká výprava má za deset dnů soutěží v Koreji na kontě sedm cenných kovů, dvě zlata, tři stříbra a dva bronzy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články