Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sedm maratonů za sedm dní na sedmi kontinentech? Vabroušek doběhl druhý

Sydney – Český triatlet Petr Vabroušek předvedl další vynikající výkon. V sedmidílné sérii maratonských běhů, která se běžela v sedmi dnech na sedmi různých kontinentech, skončil druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Vabroušek byl druhý na World Marathon Challenge

Běželo se ve dne i v noci, v extrémních vedrech nebo ve sněhu. Z 33 závodníků nestačil český triatlonista Petr Vabroušek v závodu World Marathon Challenge jen na Američana Michaela Wardiana. Ten výzvu ovládl velmi suverénně, když vyhrál všech sedm maratonů na sedmi kontinentech. Každý závod běžel průměrně za 2:45:56. Závěrečný maraton v Austrálii zaběhl Wardian za 2:45:31. Nejrychlejší byl v Miami, kde dosáhl času 2:37:56.

"Byl to životní zážitek. Kdo může říct, že absolvoval něco podobného? Opravdu málokdo, jsem za tuhle příležitost moc vděčný. Každý den jsem běžel na hranici svých možností a měl jsem kolem sebe spoustu lidí, kteří mi pomáhali a podporovali mě. Protože zvládnout tohle sedm dní v kuse se vším tím cestováním opravdu není žádná legrace," prohlásil Wardian.

Vabroušek doběhl pětkrát druhý. Za Wardianem skončil v úvodních čtyřech dílech v Antarktidě, v Chile, v Miami a Madridu. Krizí si prošel v marocké Marrákéši, kde obsadil páté místo. V dalším maratonu v Dubaji obsadil třetí příčku a vrátil se na průběžnou druhou pozici, kterou udržel i v závěrečném závodu v Sydney. Do něj maratonci startovali po dlouhém letu až po jedné hodině ranní místního času.

Vabroušek zakončil sérii výkonem 3:14:02. Nejlépe běžel třiačtyřicetiletý zlínský sportovec a mnohonásobný účastník havajského Ironmana, stejně jako Wardian na Floridě, kde si připsal výkon 2:55:10.

Mezi ženami byla nejrychlejší Silvana Cameliová z Chile, která měla průměrný čas 4:12:36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články