Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sedláček se podruhé probojoval na mistrovství světa v šipkách: Jsem hrdý a šťastný

Poslední šanci, jak se dostat na mistrovství světa organizace PDC v šipkách, využil Karel Sedláček. Jediný Čech, který si vybojoval Tour Card, uspěl v Coventry v takzvané kvalifikaci pro zbytek světa. Na světovém šampionátu, který začne 15. prosince v londýnském Alexandra Palace, bude Sedláček startovat podruhé v kariéře.

Karel Sedláček
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sedláček se na kvalifikaci naladil minulý týden postupem do osmifinále posledního majoru sezony Players Championship a v boji o MS soupeře deklasoval. Rakušana Rowbyho-Johna Rodrigueze porazil 6:0 a pak si poradil s dvojicí Nizozemců - Benita van de Pase zdolal 6:2 a v rozhodujícím souboji Jana Dekkera 7:2.

"Jsem neskutečně šťastný a hrdý na to, co jsem dokázal. Už večer jsem šel spát s pocitem a hlavně chtíčem, že se kvalifikuji, a to se mi povedlo. Přišly mi snad miliony úžasných zpráv. Moc díky za podporu a doufám, že důvěru neztratím a na mistrovství světa si to užiju," řekl Sedláček, ve světě šipek přezdívaný Zlej Kája.

Z nebritské části kvalifikace postoupili dva šipkaři, z britské čtyři a společně zkompletovali startovní pole pro MS čítající 96 hráčů. Sedláček se poprvé na šampionátu představil předloni jako první Čech po 11 letech a vypadl v 1. kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články