Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sedláček sahal v on-line turnaji po postupu a skalpu mistra světa, tři mečboly ale nevyužil

Nebyl daleko, aby hned při své premiéře na online turnaji PDC Unibet Home Tour postoupil hned do play-off. Český šipkař Karel Sedláček ale závěr klíčového duelu nezvládl. S předloňským mistrem světa organizace PDC Robem Crossem nevyužil vedení 4:0 na zápasy a tři mečboly a prohrál 4:5. Favorizovaný Angličan tím pádem obsadil jediné postupové místo ve čtyřčlenné skupině, v níž Sedláček nejprve prohrál 1:5 s Belgičanem Dimitrim van den Berghem a pak porazil 5:0 Skota Williama Borlanda.

Karel Sedláček
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Mrzí mě, že jsem to nedotáhl. Byl jsem nabuzený a sebevědomý. Pak ale zafungovalo mé druhé já, které si přestalo věřit, Rob se zlepšil a bohužel jsem to nezvládl," konstatoval Sedláček.

"Na druhou stranu musím říct, že mě to po týdnech bez zápasů obrovsky nabudilo. Byla to pro mě lekce. Ale pozitivní. Mám teď do šipek ohromnou chuť a už teď se nemůžu dočkat dalšího turnaje," pokračoval.

Premiéra v on-line turnaji ho nadchla, dosud se do nich nehlásil kvůli horšímu připojení a absenci kamery, která by jeho výkony přenášela. O své účasti na čtvrteční akci se dozvěděl den před turnajem. Zaskočil za Nizozemce Derka Telnekese, který se z rodinných důvodů odhlásil.

"Kdy se vám může stát, že hrajete proti takovým hráčům v kraťasech? Byla to pro mě nová zkušenost a užil jsem si to," uvedl jednačtyřicetiletý šipkař přezdívaný Zlej Kája a první český hráč s účastnickou kartou na elitním světovém okruhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články