Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Salt Lake City podruhé Ondru neuvidí. Český lezec zrušil kvůli zranění

Adam Ondra se na poslední chvíli odhlásil z dalšího závodu Světového poháru v Salt Lake City. Český lezec má problémy s ramenem a nezávodit se rozhodl z preventivních důvodů. Ondra nenastoupil už v pátek k lezení na rychlost, v boulderingu mohl usilovat o třetí výhru za sebou.

Adam Ondra
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

"Minulý týden jsem si během finále poranil rameno. Není to zas tak vážné, stále můžu lézt, ale určité pohyby jsou pro mě bolestivé a svým způsobem i nebezpečné," vysvětlil Ondra.

Nenastoupit se rozhodl s těžkým srdcem hlavně z preventivních důvodů, aby v olympijské sezoně neriskoval vážnější zranění. "Bez ohledu na to, jak moc jsem se na tento víkend těšil a jak moc jsem v tuto chvíli hladový po soutěžích, jsem nechal svou racionální mysl zastavit emoce. Pokud bych se rozhodl soutěžit, pravděpodobně bych se dostal do situace, kdy bych určitý pohyb musel vzdát nebo riskoval vážné zranění. A jakmile jsem v totálním závodním módu, neumím být sám na sebe patřičně opatrný," konstatovala česká olympijská naděje.

Před týdnem Ondra v Salt Lake City zopakoval triumf z dubnového závodu ve švýcarském Meiringenu a bylo to ve vrcholném seriálu jeho 21. vítězství v kariéře. Světový pohár bude pokračovat od 23. do 26. června v Innsbrucku, kde jsou na programu bouldering a poprvé v sezoně lezení na obtížnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Ondra piluje formu před OH
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články