Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Šachy pandemie nezastavila, v Jekatěrinburgu se rozběhl Turnaj kandidátů

Šachový Turnaj kandidátů je jednou z posledních akcí, která kvůli šířící se nákaze nemoci COVID-19 zůstala v nejbližším sportovním kalendáři. Osm velmistrů bojuje v ruském Jekatěrinburgu o právo vyzvat norského mistra světa Magnuse Carlsena.

Je nám líto, video expirovalo.
V Jekatěrinburgu začal šachový Turnaj kandidátů

Turnaj provází mimořádná zdravotní a hygienická opatření. Všichni účastníci byli hned po příletu testování na koronavirus, dvakrát denně absolvují lékařskou prohlídku. Před partií ani po ní si nepodávají ruce, jak je v šachách běžné.

Tejmur Radžabov z Ázerbájdžánu, jeden z šachistů, který si vybojoval právo startu, vyzval FIDE, aby turnaj odložila. Když byl jeho návrh odmítnut, účasti se vzdal. Jeho místo zaujal Francouz Maxime Vachier-Lagrave.

Původní náhradník ovšem hned v prvním kole dokázal ubránit remízu proti turnajové jedničce Fabianu Caruanovi ze Spojených států.

Největší překvapení ale přinesla úvodní vzájemná partie dvojice čínských velmistrů, kteří strávili po příletu do Ruska dva týdny v karanténě. Wang Chao porazil druhého nasazeného Ting Li-žena dokonce černými figurami.

Výsledky šachového Turnaje kandidátů v Jekatěrinburgu:

Giri (Niz.)- Něpomjaščij (Rus.) 0:1, Ting Li-žen - Wang Chao (oba Čína) 0:1, Vachier-Lagrave (Fr.) - Caruana (USA) 0,5:0,5, Griščuk - Aleksejenko (oba Rus.) 0,5:0,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články