Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šachové Czech Open v Pardubicích vyhrál Nizozemec Lucas van Foreest

Šachový turnaj Czech Open se letos konal místo v létě až na konci září a místo v pardubické hale na lední hokej v opraveném kongresovém centru. Třicátý první ročník mezinárodní soutěže vyhrál Nizozemec Lucas van Foreest.

Je nám líto, video expirovalo.
Odložené Czech Open v Pardubicích patřilo nizozemským šachistům

Největší hala v Pardubicích teď už patří hokejistům, a tak se šachové Czech Open po letech vrátilo na místo, kde to v roce 1990 začalo. Nově zrekonstruované kongresové centrum IDEON si hráči pochvalovali.  

"Musím říct, že IDEON zrekonstruovali hezky, takže se mi tady moc líbí. Myslím, že jsme si zde zahráli perfektně," uvedl Martin Petr. "Tady se nevejde tolik lidí jako do arény, takže se mi upřímně řečeno hrálo líp," přiznal Vojtěch Plát.

Oba měli po devíti kolech stejné skóre jako Jiří Štoček, šest a půl bodu. Obhájce loňského prvenství měl ale lepší pomocná hodnocení a skončil jako nejúspěšnější z Čechů čtvrtý.

Turnaj vyhrál bez porážky mistr Nizozemska Lucas van Foreest, klíčové šesté vítězství vybojoval v posledním kole proti krajanovi Vrolijkovi.

"V partii byl lepší, měl šanci ji vyhrát a tím i případně ovládnout celý turnaj, jenže udělal dvě obrovské chyby, takže nakonec jsem trochu překvapivě zvítězil já," připustil van Foreest.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články