Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Šachisté Nového Boru dosáhli historického úspěchu

Rogaška Slatina (Slovinsko) - Šachisté Nového Boru se připojili k několika českým sportovním klubům, které se významně prosadily na mezinárodní scéně. Z Evropského poháru ve Slovinsku si přivezli třetí místo. V konkurenci 65 týmů ve slovinských lázních Rogaška Slatina nestačili jen na Petrohrad a ázerbájdžánský Socar. K prvenství ruského celku přispěl i někdejší český reprezentant Sergej Movsesjan, který nyní nastupuje za Arménii.

Šachy
zdroj: ČT24

"Hráli jsme s maximálním nasazením a s bojovým pokřikem: 'Buď se štítem, nebo na štítu,'" prohlásil člen českého týmu Robert Cvek, který uhrál pět bodů ze šesti partií.

Členové G-Teamu Nový Bor dosáhli podle kapitána Petra Boleslava největšího úspěchu v historii českého šachu. Tým ve složení Viktor Láznička, Zbyněk Hráček, Robert Cvek, Petr Hába, Radoslaw Wojtaszek a Mateusz Bartel (oba Polsko) a Slovák Ján Markoš nasbíral v sedmi kolech jedenáct bodů za pět výher a remízu se Sarajevem. Prohrál jen s ruským Tomskem-400. "Hlavním motivem byl výkon Mateusze Bartla, který začal dávat v turnaji příklad ostatním, a ti se chytli," uvedl Boleslav.

Evropský pohár šachových klubů je vrcholnou evropskou soutěží ve sportu s širokou základnou. Letos se hrál například s účastí osmi hráčů první světové dvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce novoborských šachistů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články