Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rvačka o zelené sako může začít, golfové Masters je tu

Augusta (USA) - První golfový major sezony slibuje napínavou zápletku. Do americké Augusty se do boje o proslulé zelené sako na 76. ročník Masters sjelo několik hráčů ve skvělé formě. Spolu s Tigerem Woodsem, který nedávno vyhrál první turnaj PGA po třiceti měsících, patří k favoritům i světová jednička Luke Donald, napravit loňský kolaps chce Rory McIlroy, nová americká jednička Hunter Mahan vyhrál jako jediný letos už dva turnaje a ve hře je i Phil Mickelson. K nim by se dalo přičíst dalších pět až deset golfistů, kteří mají šanci uspět. Přímé přenosy z akce dotované částkou osm milionu dolarů vysílá ode dneška do neděle ČT4 a www.sportzive.cz. První začíná dnes ve 23:30.

Pokud Woods dokáže vyhrát, oblékl by se popáté v kariéře do zeleného saka a 73. titulem na PGA by se vyrovnal Jacku Nicklausovi. "Raději bych to zelené sako, proto jsem tady," řekl Woods. V tréninku na první vrchol sezony se cítil v pohodě. "Mám dojem, že všechno jde správným směrem a zapadá do sebe ve správný čas," liboval si Američan. Poprvé Woods vyhrál Masters již v roce 1997 s náskokem 12 ran na soupeře, pak uspěl v letech 2001 a 2002 a naposledy v rozstřelu před sedmi lety.

Tak trochu se letos očekává, že by v nedělním finále mohli jít spolu v boji o titul Woods s McIlroyem. "Pokusím se s ním držet krok a snad si s nejlepším hráčem historie, nejlepším hráčem posledních dvaceti let zahraju," řekl McIlroy. Samotný Woods předpovídá McIlroyovi, který už byl letos čtrnáct dnů světovou jedničkou, zářivou budoucnost. "Hraje výborně, je to bojovník a roste z něj šampion. Ještě jen potřebuje více zkušeností, které získává každým dnem," řekl Woods.

Phil Mickelson na Masters
zdroj: Gettyimages

Hráč ze Severního Irska loni sahal po triumfu, po třech kolech vedl s velkým náskokem čtyř úderů, ale finále nezvládl. Zahrál 80 ran a klesl až na dělené patnácté místo. "Mám pro tenhle turnaj extra motivaci, to je jasné. Toužím po odplatě a nápravě," řekl McIlroy.

V roli obhájce prvenství bude na startu Jihoafričan Charl Schwartzel. Loni triumfoval díky skvělému závěru; na posledních čtyřech jamkách zahrál birdie. "Očekávám od sebe vítězství. Dokázal jsem to loni, proč ne letos?" vyhlásil odvážně Schwartzel, který ale na posledních dvou turnajích neprošel cutem.

Trojnásobný vítěz turnaje Mickelson předpověděl, že se letos budou hrát nízká skóre. Důvodem jsou vlhké a pomalejší greeny. "Pokud se to nezmění, budeme bez obav všichni útočit, pak to bude festival birdie," řekl jednačtyřicetiletý Američan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články