Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ruští olympijští vítězové ze Soči brali steroidy, říká Stěpanov z antidopingové agentury

New York - Čtyři ruští olympijští vítězové z her v Soči 2014 užívali anabolické steroidy. V upoutávce na dokument televize CBS, který se bude vysílat v neděli, to tvrdí bývalý činovník ruské antidopingové agentury Vitalij Stěpanov. Ruský ministr sportu Vitalij Mutko označil jeho slova za spekulace. 

Sportovní laboratoř v Moskvě
zdroj: Reuters autor: Sergei Karpukhin

Stěpanov, jenž nyní žije v USA, uvedl, že mu o dopingu ruských sportovců řekl bývalý ředitel moskevské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenkov. Ten měl podle něho důkazy o tom, že domácí reprezentanti na hrách v Soči užívali zakázané látky.

Mutko v reakci prohlásil, že všechna Stěpanovova tvrzení jsou založena na pouhých spekulacích. "Ruskému sportu to ubližuje, ale bude to pokračovat ještě dlouho. Stěpanov opět vytáhl svoje téma a všichni ho budou nadšeně poslouchat," prohlásil ruský ministr sportu.

Světová antidopingová agentura WADA uvedla, že do odvysílání pořadu CBS nebude případ komentovat. Kvůli systematickému porušování antidopingového kodexu byli loni v listopadu z mezinárodních soutěží vyloučeni ruští atleti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články