Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ruský gymnasta podpory invaze na Ukrajinu nelituje. Udělal bych to znovu, prohlásil

Za podporu invaze Ruska na Ukrajinu přímo na stupních vítězů na Světovém poháru v Dauhá sklidil kritiku z celého světa a hrozí mu tvrdý trest. Gymnasta Ivan Kuljak ale žádné výčitky svědomí za svoje gesto nemá. Pro státní stanici RT naopak prohlásil, že by vše klidně zopakoval znovu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruský gymnasta Kuljak veřejně podpořil útok na Ukrajinu

Kuljak o víkendu obsadil na bradlech třetí místo a při slavnostním ceremoniálu si pro medaili přišel s připnutým písmenem Z na hrudi. Stejný znak na sobě mají na Ukrajině ruské tanky a další vojenská vozidla.

"Kdyby byla další příležitost, tak si písmeno Z dám na hruď znovu. Viděl jsem to u našich vojáků a zjišťoval jsem si, co to znamená," řekl Kuljak, který navíc na pódiu stál vedle ukrajinského vítěze Ilji Kovtuna.

"Znamená to 'za vítězství' a 'za mír'. Nepřeju nikomu nic zlého, prostě jsem jen vyjádřil můj názor. Jako sportovec vždycky bojujete za vítězství a jste pro mír," přidal dvacetiletý Kuljak.

Kvůli gestu už ho začala vyšetřovat Mezinárodní gymnastická federace, která sice zakázala ruským a běloruským reprezentantům startovat v soutěžích, ale až od 7. března. Kuljak tak v Dauhá ještě mohl závodit.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články