Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rodina Hilgertových bodovala na SP ve vodním slalomu v Praze

Praha - Do odpoledního finálového programu prvního dílu světového poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji v kajakářských disciplínách nastoupili čtyři čeští reprezentanti. Dvojnásobný medailový úspěch si v závodě mezi kajakáři připsala rodina Hilgertových. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová obsadila třetí místo, její syn Luboš byl mezi kajakáři druhý. Z vítězství se radovali Němka Jasmin Schornbergová a Daniele Molmenti z Itálie. Ve finále se představili ještě dva čeští reprezentanti. Irena Pavelková i Vavřinec Hradilek byli pátí.

Dvaačtyřicetiletá Hilgertová přitom do finále postoupila až desátým časem a startovala tak jako první. Přestože se po dojetí její jízdy nezdálo, že ji čeká další úspěch, dočkala se ho. Soupeřky totiž kazily více než obvykle a samotná Hilgertová tak nakonec byla překvapena z třetího místa. První dojela Němka Jasmin Schornbergová. 

Na stupni vítězů se umístil i Luboš Hilgert. Syn legendy českého vodního slalomu ji poprvé v kariéře ve světové konkurenci překonal. Třiadvacetiletý Hilgert obsadil v semifinále čtvrté místo a ve finále se posunul na druhou příčku. Poprvé v životě tak při SP vystoupil na stupně vítězů. První mezi muži dojel Ital Daniele Molmenti.

Je nám líto, video expirovalo.
Na stupně vítězů se prosadila Štěpánka i Luboš Hilgertovi

Z dopoledního semifinále postoupili do bojů o medaile i Vavřinec Hradilek, Irena Pavelková. Ti nakonec skončili oba pátí.

Vítěz Daniele Molmenti (vpravo) gratuluje Luboši Hilgertovi ke třetímu místu.
zdroj: ČT24 autor: René Volfík
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články