Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reputaci slalomářů na MS napravila Hošková

Bratislava – Čeští vodní slalomáři zůstali na mistrovství světa v bratislavském Čunovu bez medaile v olympijských disciplínách, čest výpravy zachraňovala mezi kanoistkami Kateřina Hošková, která zvítězila v neolympijské kategorii C1. Dokázala získat zlato i přesto, že se během finále zvrhla a musela "eskymovat". Velkou nadějí Čechů byl Stanislav Ježek, který vyhrál semifinále, v hlavním závodě však skončil až čtvrtý. Vítěze světového poháru připravil o medaili dotyk branky. Čeští kajakáři taktéž chybovali ve finále mistrovství světa, obhájce stříbra Vavřinec Hradilek i junior Jiří Prskavec neprojeli branku a skončili v poli poražených. Zlato získal v bratislavském Čunovu Slovinec Peter Kauzer.

Kateřina Hošková
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Hošková od začátku jela na jistotu a jako jediná neměla trestné sekundy. Po náročném skoku v závěru trati zvaném Niagara se převrátila, ale dokázala se rychle dostat zpět a protivodnou branku projela. "Nechala jsem tam dost sekund, ale naštěstí jsem to zvládla, i když jsem si říkala, že jsem to zase podělala. Pořád tomu nemůžu uvěřit," řekla Hošková. V roce 2002 vyhrála rovněž v Čunovu mistrovství Evropy do 23 let na kajaku, ale v silné domácí konkurenci se pak nedokázala mezi dospělými prosadit. Před dvěma lety proto šestadvacetiletá Hošková přesedlala do lodě.

O medaile dnes v Bratislavě bojoval kanoista Stanislav Ježek, který byl po vítězství v semifinále v pozici největšího favorita, ale skončil nakonec bez medaile na čtvrtém místě. Všichni svými výsledky nicméně už dříve vyjeli české reprezentaci místo na olympijských hrách v Londýně.

Hradilek obsadil s padesátisekundovou penalizací osmé místo, Prskavec po chybě na 16. brance závěr jízdy vypustil a finálovou desítku uzavíral. Kauzer vybojoval svůj druhý světový titul po triumfu před dvěma lety ve španělském Seu, se ztrátou sekundy a 21 setin skončil druhý Polák Mateusz Polaczyk. Třetí byl zkušený Francouz Fabien Lefevre. Hradilkovi se stala osudnou devátá branka, osmnáctiletý Prskavec, bronzový z letošního evropského šampionátu, zaváhal v závěru své jízdy.

Roli favorita před domácím publikem nezvládl dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Michal Martikán, jenž skončil až sedmý. Na pódiu ho zastoupil bronzový Matej Beňuš, ze stříbra se radoval německý kanoista Nico Bettge.

Všichni svými výsledky nicméně už dříve vyjeli české reprezentaci místo na olympijských hrách v Londýně, kde bude mít zastoupení ve všech kategoriích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články