Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Republikovými šampiony ve squashi jsou Anna Serme a Jakub Solnický

Squashistka Anna Serme vybojovala na jubilejním 30. MČR svůj čtvrtý titul domácí šampionky. Ve finálovém zápase přehrála Terezu Svobodovou ve třech setech. Dramatičtější byl souboj o titul v hlavní mužské kategorii, kde se proti sobě postavili Martin Švec a Jakub Solnický. Solnický nakonec zvítězil 3:1 na sety a získal svůj premiérový titul.

V pražské hale Hector se sešli nejlepší squashisté Česka. Suverénní vítězku měl ženský turnaj, který počtvrté opanovala Anna Serme. Ta neztratila v turnaji ani jeden set a ve finále si poradila s Terezou Svobodovou 11-7, 11-6 a 11-2.

"Mám radost, že jsem dohnala Mekbiba, který má rovněž čtyři tituly. Chtěla bych jich mít tak pět nebo šest, konkrétní cíl si však nedávám," uvedla česká jednička.

Mužská kategorie dospěla do finále mezi Martinem Švecem a Jakubem Solnickým. Zápas se protáhl na čtyři sety, ale šťastnějším byl nakonec Solnický po výhře 11-6, 11-2, 5-11 a 11-3. Obhájce titulu Daniel Mekbib skončil ve čtvrtfinále.

"Je to velká úleva, konečně se vyplatilo to neuvěřitelné množství tréninků. Předvedl jsem jeden ze svých nejlepších výkonů," řekl po finále Solnický. Člen ostravského týmu Fajne hrál o titul počtvrté, ale uspěl až nyní. Set mu dokázal vzít jen Švec. "Tomu nemohu vůbec uvěřit. I když jsem stál proti těžkým soupeřům, povedlo se mi ušetřit síly. To mi pomohlo ve finále, protože Martin měl postup složitější," uvedl nový šampion v tiskové zprávě.

Během šampionátu se vybralo 25 tisíc korun na pomoc Ukrajině. "Všichni válku vnímají, je složitější v této atmosféře vůbec sportovat. Je to nepříjemné. Viděl jsem, že snad minulý týden hráli ruští squashisté své mistrovství. Ukrajinci uspořádali mistrovství týden před napadením země. Je to šílené," řekl Solnický, který do sbírky rovněž přispěl.

Výsledky mistrovství ČR ve squashi

Mistrovství ČR ve squashi v Praze:

Muži:

Finále: Solnický - Švec 3:1 (6, 2, -5, 3),

o 3. místo: Byrtus - Panáček 3:0 (4, 7, 2).

Ženy:

Finále: Serme - Svobodová 3:0 (7, 6, 2),

o 3. místo: Feřteková - Kolářová 3:1 (9, -5, 10, 2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články