Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentace veze z MS v překážkovém sportu devět medailí, zaujaly výkony Kocumové

První oficiální mistrovství světa v překážkovém sportu a hned několik medailí pro českou reprezentaci. V belgickém Genku se účastníci z celého světa postavili na start OCR (anglicky obstacle course race) závodů na 3 kilometry, standard course 14 kilometrů, sprintu na 100 metrů a týmového závodu. Devět cenných kovů si Česko přivezlo z dorosteneckých a juniorských kategorií. Svými výkony zaujala i bývalá běžkyně na lyžích Zuzana Kocumová.

Zuzana Kocumová na MS v překážkovém sportu
zdroj: ČAPS

Česká republika vyslala celkem 109 závodníků, z toho pět v elitní kategorii a 104 ve věkových kategoriích od nejmladších ve věku 10 let až po nejstarší v kategorii do 55 let.

Za pozornost stojí výsledky nestárnoucí Kocumové, která se stala v žebříčku své kategorie dvojnásobnou mistryní světa. Na tříkilometrové trati pak skončila na 16. místě a na delší trati měřící 14 kilometrů obsadila 8. příčku. V týmovém závodě účastnice olympiády v Naganu v běhu na lyžích spolu s Josefem Babákem a Adamem Volákem završila úspěšný šampionát čtvrtým místem za Ruskem, Nizozemskem a Švédskem.

Sestřih MS z českého pohledu:

Z devíti mládežnických medailí se o většinu zasloužil oddíl Ski Run Čakovice. Cenný kov si na krk pověsili zlatí Viktorie Duďová a Radim Beneš, stříbrní Marek Beneš a Tina Rybišarová, dvakrát bronzová Viktorie Tomášková s dalšími bronzovými medailisty Lucií Ondráčkovou, Ondřejem Součkem a Patrikem Průžou.

Disciplína OCR je zařazena nově i na olympijské hry. Už v roce 2024 v Paříži se objeví zatím jako součást moderního pětiboje, kde nahradí jízdu na koni.

Zdroj
ČAPS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články