Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Radoňova trenérská dráha začne u indonéských závodníků

Praha - V Indonésii zahájí svou trenérskou dráhu Jaroslav Radoň. Tamní rychlostní kanoisty odjede Radoň, který aktivní sportovní dráhu ukončil loni po Hrách v Riu, připravovat už tento pátek.

Jaroslav Radoň
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Radoň preferoval zahraniční zkušenost. "S trenéřinou začínám, chci dlouhodobě pracovat na co nejvyšší úrovni. Největší příležitost mít top lidi a základnu je tady v Česku, ale já jsem chtěl vyrazit ven," uvedl. Nakonec poletí do Jakarty. "Sedmdesát kilometrů odtamtud je menší městečko s velkou přehradou, kde by se měli centralizovat a trénovat indonéští závodníci," řekl.

Nabídky dostal z Tchaj-wanu a Číny, které ale neslibovaly dlouhodobou perspektivu. Proto zvolil Indonésii, která příští rok uspořádá Asijské hry. "Hodně se na ně připravují, doma by chtěli uspět a něco dokázat. Ale taky můžu po pěti měsících přiletět domů, je to hodně otevřené. Nicméně indonéští závodníci se každý rok účastní mistrovství světa," líčil Radoň.

Sport
zdroj: ČT4

Na jak dlouho to tam bude, se uvidí

Trenérské zkušenosti nabíral již v posledních týdnech, kdy pomáhal v KVS Praha. V době pobytu hlavního trenéra v Chorvatsku pracoval se závodníky, kteří zůstali doma. "Psal jsem plány, zapojil jsem se do tréninkového procesu, takže jsem do toho spadl," upřesnil.

V Indonésii má zajištěné pracovní vízum, ubytování a stravování. Koho přesně bude trénovat, to se dozví až na místě. Až v Indonésii také podepíše smlouvu. "Na jak dlouho, to se uvidí až tam. Záleží na tom, jak se mi tam bude líbit a jak budou spokojení. Podle toho, co jsem zjišťoval, je to tak v Asii standardní. Nechávám to plynout," řekl.

Kroku do neznáma se nebojí. "Odjíždím na delší dobu někam, kde nikoho neznám, to asi bude trochu těžší. Šok může nastat, kdyby se to nepovedlo úplně podle mých představ. Ale třeba z odloučení od blízkých v dnešní době všech komunikačních technologií strach nemám," dodal Radoň.

Je nám líto, video expirovalo.
Radoň bude trénovat v Indonésii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články