Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Radoň s Dvořákem po domácí prohře nesmutní, cílem je až srpnové MS

Račice - Skončili druzí stejně jako při minulém závodu světového poháru v Miláně, přesto deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák cítili rozdíl mezi svým výkonem v Itálii a v Račicích. Po finále na olympijském kilometru se shodli na pocitu, že se zlepšují. V povedeném finiši už jim docházely síly i kvůli protivětru. "Posledních sto metrů už jsme na to neměli, ale na začátek sezony ta jízda byla výborná. Když to takhle půjde dál...," usmíval se Radoň.

Jaroslav Radoň (vlevo) a Filip Dvořák
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

V Miláně dvakrát prohráli pouze s polskou dvojicí Tomasz Kaczor, Vincent Slominski, která dnes obsadila šesté místo. Pátá dvojice z olympijských her v Londýně v Račicích nestačila na nové složenou německou posádku Yul Oeltze, Ronald Verch. "Neměli jsme na ně, ale uvidíme, jak to bude v průběhu sezony. Mistrovství světa je až za dva měsíce," uvedli čeští kanoisté s odkazem na šampionát, který se uskuteční na začátku srpna v Moskvě.

V Miláně neměli formu, na Račice už ji ladili. "Chtěli jsme doma vyhrát, ale stříbro je super," řekl Radoň. Loni na MS v Duisburgu Němce porazili, ale tehdy s Verchem jel Sebastian Hennig, v Račicích šestý v posádce s olympijským vítězem Peterem Kretschmerem. "Takže nám to vrátili," prohlásil Dvořák.

Češi jeli v sedmé dráze a pomohlo jim, že měli Němce v páté na dohled. Na prvním mezičasu byli čtvrtí s minimálním odstupem, pak už poskočili na stříbrnou pozici, ale Němce nedotáhli, byť se na ně ve finiši bronzová loď z loňského mistrovství světa tlačila. "Chtěli jsme se porvat o zlatou medaili, ale byli silní," zopakoval Radoň.

Přesto se oba radovali, v cíli přijímali gratulace od kamarádů a příbuzných, vtipkovali. "Zajeli jsme naše maximum, tak proč smutnit," uvedl Dvořák. "K výhře nám chybělo předjet jednu loď, to mají ty stříbrný závody společný. Jinak to chtělo asi rychleji pádlovat," žertoval. "Je to vidět na Polácích, v Miláně vyhrávali a tady to vůbec nechytli," upozornil Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Stříbrná jízda Radoně s Dvořákem na kilometru v Račicích

Po návratu ze soustředění v USA se česká deblkanoe trápila, Radoňovi neseděla ani nová singlkanoe, ale oproti Milánu cítí velké zlepšení. "Nemá cenu být zdrcený, že jsme nevyhráli. Úspěšné kanoisty od těch neúspěšných dělí medaile z mistrovství světa a to je za dva měsíce, máme dost času," prohlásil Radoň.

Ani na chladnější počasí se silným větrem si nestěžovali. "Zima je, ale bydlíme hned tady u tratě, máme teplo, ideální," uvedl Radoň. Ani Dvořák si nestěžoval. "Bylo by to rouhání, když jsou na Moravě povodně a Slovensko je zatopené. Žádnou zimu nevnímáme, užili jsme si to," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články