Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radoň s Dvořákem byli na SP v Moskvě třetí na 1000 m

Moskva - Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem obsadili třetí místo na olympijské trati 1000 m v závodě světového poháru Moskvě. Navázali tak na úspěchy z Duisburgu, kde minulý víkend vyhráli jak na kilometru, tak na poloviční distanci. Čeští reprezentanti paradoxně doplatili při větrném počasí a ve velkých vlnách na nasazení do páté dráhy, které si zajistili vítězstvím v rozjížďce.

Jaroslav Radoň a Filip Dvořák
zdroj: ČT4

Pokud by ji Radoň s Dvořákem nevyhráli, nemuseli by jet uprostřed startovního pole a mohli se "schovat" pod břeh. Toho ve finále využili k prvnímu vítězství v SP Rusové Pavel Petrov a Alexej Bovdurec, kteří před týdnem v regulérních podmínkách skončili v Duisburgu sedmí. Druhá skončila další domácí posádka Alexej Korovaško, Ilja Pěrvuchin.

"Nechceme se vymlouvat na počasí, ale v tomto případě se opět ukázalo, jak velkou roli občas hraje," uvedl trenér české posádky Libor Dvořák, otec zadáka Filipa. "Vítězní Rusové se prostě schovali pod břeh, foukalo jim výrazně méně a neměli takové vlny," popsal kouč.

Čeští olympionici bojovali nejen se soupeři, ale také se zdravotními problémy. Poté, co se Dvořák vyléčil ze zažívacích potíží, dostal virózu Radoň, který absolvoval závod s teplotou. "Ale raději ji ani neměříme. Oceňuji, jací jsou to bojovníci a v jakém stavu dokážou závodit," doplnil Dvořák starší.

Trenéra české dvojice nejvíce potěšilo, že jeho svěřenci poprvé v kariéře porazili silné Ázerbájdžánce Maxima Prokopenka a Sergeje Bezulije. "To se prostě počítá. Zvlášť za takových podmínek a při takovém zdravotním stavu," dodal.

Česká posádka musí ještě odpoledne nastoupit k rozjížďce na 200 metrů, aby ji pořadatelé nediskvalifikovali z nedělního finále na pětistovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články