Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Prskavec v Tacenu konečně uspěl a už myslí na MS ve Francii

Tacen (Slovinsko) – Čtvrtý evropský titul za posledních pět let sice nepřidal, ale medaili veze. Kajakář Jiří Prskavec si bronzem z mistrovství Evropy dokázal, že dokáže uspět i na neoblíbené slovinské řece Sávě v Tacenu. Českému mistrovi světa ve vodním slalomu se vyplatila dlouhá příprava v místě šampionátu.

Jiří Prskavec s bronzovou medailí z ME v Tacenu
zdroj: ČT4 autor: Kanoe.cz/Adam Svoboda

Ještě v pátek Prskavec po zisku zlaté medaile v hlídkách opakoval, že trať v Tacenu, kde proudy často mění směr, nesnáší. "Hodnocení se nezlepší, je jen bronzová," poznamenal s nadsázkou po závodě, v němž nedokázal obhájit titul z Liptovského Mikuláše.

O chvíli později už se ale radoval. "První medaile z Tacenu! Nikdy se mi tu moc nedařilo, dokázal jsem to zlomit po takové chybě na začátku, tak za to jsem neskutečně rád a myslím si, že to, co jsem předvedl v prostřední části, bylo na hranici mých možností. Muselo to být hustý a těším se, až se kouknu na video," zhodnotil finálovou jízdu.  

V cíli byl průběžně druhý. I když na startu bylo ještě sedm závodníků a jízdu pak navíc opakoval Portugalec Antoine Launay, věřil v medaili. "Myslel jsem, že to na placku klapne, pak se ukázalo, že nemuselo. Zase to mám na setinky, ale to umím, to všichni víme," řekl Prskavec, který loni vyhrál o setinu titul mistra Evropy a tentokrát bronz uhájil o šest setin.  

Jiří Prskavec po projetí cílem na ME v Tacenu
zdroj: ČT4 autor: Kanoe.cz/Adam Svoboda

Svým polským přemožitelům Mateuszi Polaczykovi a Dariuszi Popielovi úspěch přál. "Darek Popiela byl na posledních třech Evropách krom té poslední vždycky čtvrtý, říkal jsem si, že si to zaslouží. Takže jsem rád, že tam budeme stát spolu," uvedl bronzový olympijský medailista z Ria.  

Nevadilo mu ani, že byl kvůli silnému větru o patnáct minut odložen start. "Já jsem to naštěstí zaslechl brzo, nezačal jsem se převlíkat, čekal jsem do poslední chvíle. Když vyjel první závodník, tak jsem vyrazil," popisoval přípravu na finále.  

V součtu se závody hlídek získal Prskavec už třináctou seniorskou medaili. Na podzimním mistrovství světa ve francouzském Pau chce útočit na další. "Porazit Francouze u nich doma, to by mi slušelo," dodal.


Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Jiřího Prskavce na ME


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články