Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Prskavec: Trať tady nesnáším. Zlato je úleva před hlavními závody

Tacen (Slovinsko) – Jiří Prskavec má po světě oblíbenější tratě než je ta na řece Sávě ve slovinském Tacenu. I proto byl rád, že spolu s Vítem Přindišem a Ondřejem Tunkou získali zlato v závodě hlídek. Před hlavním závodem se tak už nemusí nechat svazovat přílišným tlakem na výsledek. Přímé přenosy závodů z Tacenu sledujte v sobotu od 11:00 a od 15:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Hlídky o medaile bojovaly před vyvrcholením individuálních závodů. Tato varianta programu se po závodě Prskavcovi zamlouvala. "Teď jsem rád, protože už je něco doma, nepojede se domů s prázdnou," poznamenal. Jeho parťák Vít Přindiš připomněl, že hlídky po individuálních závodech bývají ošemetné. "Když se to nepovede, tak se těžko hledá motivace. Naopak když se povede, tak je člověk v euforii," řekl.

Přindiš a Prskavec se domluvili, že Tunku nechají jet na prostřední pozici. Ten asi týden marně protestoval. "Uprostřed je to hrozná dřina, tam musíš pádlovat celou dobu, oni se tak vezou a já to celý oddřu," posteskl si. V horní části trati si mohl odpočinout Přindiš, dole zase Prskavec, který jel první.

Prskavec ocenil, že zlato s hlídkou získal právě na tomto kanále na řece Sávě. "Jsem rád, že mi to vyšlo tady v Tacenu, protože tu trať nesnáším," řekl. Dlouhá příprava mu měla pomoci, aby si na zdejší vodu zvykl. "Teď se tady cítím dobře, vyhráli jsme, bude to dobrý," doplnil.

Pro sobotní boj o medaile chce úřadující mistr světa a bronzový medailista z loňské olympiády Prskavec hlavně postoupit mezi patnáctku finalistů. "Nejdřív finále a pak se budu bavit o vyšších příčkách," poznamenal k ambicím. Do finále chce také vítěz kvalifikace Přindiš. "Finále jede patnáct lodí, takže snad to bude nějak hrát do karet. Trať se mění, uvidíme, jaká vůbec bude," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní slalomáři mají na ME první medaile
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články