Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Prskavec si před ME věří: Jsem v dobré formě a chci medaili

Markkleeberg - Kajakář Jiří Prskavec chce zaútočit na třetí titul kontinentálního šampiona za sebou. Ve zlaté jízdě by rád pokračoval na mistrovství Evropy ve vodním slalomu, které se uskuteční od pátku do neděle v německém Markkleebergu. Dvaadvacetiletý vodák, který se letos už stal mistrem světa do 23 let, si věří a cítí velmi dobrou formu.

Jako obhájce titulu měl jisté místo v reprezentaci, takže v týdnu mezi domácími nominačními odjel trénovat do Londýna. Tam se v září pojede mistrovství světa, vrchol sezony. Nyní ale myslí Prskavec na nadcházející víkend. "Jsem v dobré formě a chci medaili, finále je skoro povinnost. Kdyby to bylo zase zlato, vůbec bych se nezlobil," řekl.

Tak jako letos prý v kariéře ještě nikdy připravený nebyl. "Loni jsem jel českou nominaci naplno, letos jsem to vypustil a trénoval. Dal jsem v posledním měsíci tomu maximum, takže ta forma tam je, cítím se velmi dobře," prohlásil. "Zlato se mi už dvakrát povedlo. Nemyslím na to, že to nutně musím obhájit, ale jak jezdím teď, to jsem letos ještě nejezdil," řekl.

Poslední závod před dvěma týdny na domácí trati na Trnávce mu vyloženě nesedl, nepostoupil v domácí konkurenci ani do desetičlenného finále. Důvodem prý ale byla právě únava po soustředění. "Na závody musím být odpočatý a připravený. Na trati jsem nemohl, ztratil jsem koncentraci. Byl to pro mě pouťák, i když to nerad říkám, letos ten závod pro mě neznamenal nic," konstatoval.

Trať v Markkleebergu mu sedí. Vybojoval na ní v roce 2010 svoji první medaili, když vyhrál ME juniorů, zvítězil tam i v letošních prvních mezinárodních závodech. "Zatím jsem tam měl pár tréninků, ale pocity jsou určitě skvělé. Je to moje oblíbená trať a navíc se cítím v hodně dobré formě. To se potvrdilo i v Londýně, kde jsem jezdil i s Australany a měl jsem porovnání," řekl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články