Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Prskavec, Přindiš a stovka vodáků. Na SP v Troji zval další ročník pádlojízdy

Praha – Když se smíchají krásy centra Prahy, přibližně stovka vodáků na Vltavě a propagace Světového poháru ve vodním slalomu, vznikne Pádlojízda. Akce, která měla letos už devátý ročník, provedla účastníky na různých plavidlech z Troji až ke Karlovu mostu a s pádlem v ruce se ukázali mimo jiné bronzový medailista z Her v Riu Jiří Prskavec či další český reprezentant Vít Přindiš.

Pádlojízda
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Různé druhy lodí, člunů či dokonce paddle boardů. Tak vypadal další ročník už tradiční Pádlojízdy, která se i přes chvilkovou nepřízeň počasí uskutečnila na Vltavě. Letos se sešlo přibližně 100 účastníků v 70 plavidlech.

"Tuto akci pořádáme devátým, skoro desátým rokem. Startujeme jí celý vodácký týden, který vrcholí víkendovými závody," řekl Přindiš, jenž je hlavním organizátorem události.

Slavnostní start v Troji byl naplánovaný na čtyři hodiny odpoledne. Skupina účastníků se po úvodní pasáži sjela, jak už je zvykem, v plavební komoře na Štvanici a pak pokračují ke Karlovu Mostu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vltavu opět ovládla pádlojízda. Na startu byl Prskavec či Přindiš

Poklidnou jízdu obklopen dalšími vodáky si užíval také Prskavec, jenž se pádlojízdy zúčastnil letos vůbec poprvé a událost si i přes krátký déšť pochvaloval. "Hned na startu se rozpršelo, ale atmosféra byla nádherná a všichni jsme si to užili. V nejkrásnějších částech Prahy pak dokonce vysvitlo slunce," pochvaloval si.

Jeho hlavní vystoupení ovšem teprve přijde. Spolu s další českou a světovou vodáckou elitou se popere o co nejlepší možný výsledek ve víkendových závodech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články