Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Prskavec nebo Hradilek? Do Ria pojede pouze jeden z nich

Praha - Oba jsou mistři světa, ale jeden z nich bude mít v létě v době olympiády volno. Český vodní slalom může v Riu obsadit pouze jedno místo v každé kategorii. Měsíc napínavých kvalifikací, které symbolizuje souboj Hradilek kontra Prskavec, začne v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní slalomáři se připravují na boj o Rio

Oba trénovali přes zimu v Austrálii a ladili v Čechách. Hradilek přímo ve Veltrusech, kde si udělal provizorní domov v obytném karavanu. "To, že jednou za čtyři roky jeden má černého petra, to je sport," řekl stříbrný medailista z Londýna Vavřinec Hradilek. 

"Není to tak, že bysme večer spolu šli na pivo a hodně se bavili, ale rozhodně prohodíme pár slov v šatně," popsal atmosféru mistr světa z roku 2015 Jiří Prskavec. Do celkem pěti závodů o nominaci vstupuje Prskavec s pěti body k dobru za loňský titul mistra světa.

Zatímco Prskavec bude bojovat o svoji první olympiádu, Hradilek na Hrách startoval už dvakrát. "Tady v tom by mohla být moje výhoda, že nebudu úplně z toho rozhozenej, že se jede o olympiádu, " zhodnotil Hradilek. "Je to pro mě velká neznámá. Já se cítím dobře a doufám, že se to potvrdí," dodal Prskavec. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články