Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prskavec atletem. Kajakář si ozkoušel skok o tyči

Kladno – Bronzový olympijský medailista ve vodním slalomu, kajakář Jiří Prskavec, se pro jeden den stal atletickým učněm. Během zakončení sedmého ročníku Atletiky pro děti si Prskavec pod vedením Jana Kudličky poprvé v životě vyzkoušel skok o tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Prskavec vyměnil pádlo za tyč

Kudličkovi v trenérské lekci pomáhali sedmý tyčkař z OH v Riu Michal Balner i česká rekordmanka Jiřina Ptáčníková, Kudličkova přítelkyně. "Pořádně se rozběhni a chyť to až nahoře," zněla jedna Kudličkových rad. Prskavec ale moc dobře věděl, že žertuje.

Nakonec po půlhodinovém tréninku skočil asi metru a půl. "Dobrý, co?" usmíval se. Laťku mu ale museli v rukách držet Kudlička s Balnerem, neboť tak nízko stojany nastavit nejdou. "Tak hlavně, že sis neublížil," smáli se Prskavcovi na závěr "tréninku" tyčkaři.

Všichni se v Kladně zúčastnili exhibice při zakončení sedmého ročníku Atletiky pro děti, projektu Českého atletického svazu. Závod z krátkého rozběhu na rovné tyči vyhrál Kudlička před Balnerem (skákal bos) a dalším tyčkařem Lukášem Posekaným. "Tak jsem prohrála, no bóže," usmívala se Ptáčníková, která jako jediná směla tyč ohnout. "Vždyť jsem skoro tři týdny ani nepopoběhla," uvedla.

Doprovodný desetiboj absolvoval kajakář Vít Přindiš, Prskavec nakonec zkusil jen jednu disciplínu. "Vždyť bych umřel," omlouval svou absenci. Na Sletiště dorazilo skoro 600 dětí. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články