Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prokletý zápas za každou cenu. Chcete si vsadit proti mně? ptal se šéf UFC

Už čtyřikrát se měli utkat v oktagonu, ale pokaždé z očekávaného měření sil sešlo. A otazník nad soubojem Khabib Nurmagomedov – Tony Ferguson visí opět, tentokrát kvůli pandemii koronaviru. Vedení UFC (Ultimate Fighting Championship) v čele s Dana Whitem však o zrušení dubnového highlightu 249. galavečeru nechce ani slyšet.

Tony Ferguson (vlevo) a Khabib Nurmagomedov
zdroj: ČT sport / REUTERS

Jednatřicetiletý Nurmagomedov ještě nenašel v lehké váze přemožitele, s bilancí 28-0 ční suverénně nade všemi. O pět let starší Ferguson vyhrál 17 z posledních 18 zápasů a aktuálně drží sérii dvanácti skalpů soupeřů v řadě.

Jejich vzájemný "fight" vzbuzuje extrémní zájem fanoušků, expertů i televizních stanic. A pochopitelně je ve hře také obrovský balík peněz.

Otevře se 18. dubna oktagon navzdory pandemickým opatřením?

KHABIB "THE EAGLE" NURMAGOMEDOV - TONY "EL CUCUY" FERGUSON

1. zápas: 10. prosince 2015
Khabib Nurmagomedov odstoupil kvůli zraněnému žebru.

2. zápas: 16. dubna 2016
Tony Feruguson odstoupil kvůli nemoci způsobující hromadění krve v plicích.

3. zápas: 4. března 2017
Khabib Nurmagomedov odstoupil kvůli komplikacím při shazování váhy.

4. zápas: 8. dubna 2018
Tony Ferguson odstoupil kvůli přetržení bočního křížového vazu v koleni.

V Americe je do konce března zakázáno uspořádat jakoukoli akci nad deset osob, basketbalová NBA i hokejová NHL se zastavily. White přesto zůstává pozitivní. "Budeme se řídit nařízeními a věříme, že v dubnu už bude situace klidnější."

Poté, co UFC zrušila tři plánované akce vzhledem k omezenému shromažďování většího množství lidí, šéf organizace prohlásil, že 18. dubna proběhne vše i za předpokladu hledání nového místa konání. Ve středu totiž definitivně zhasla naděje dodržet původní plán v Brooklynu.

"Khabib s Tonym se v oktagonu střetnou, o to se postaráme. Klidně i bez diváků a klidně i mimo Ameriku," hlásí rezolutně White.

Po posledním staredownu plném slovních přestřelek by to pravděpodobně nevadilo ani oběma aktérům – Nurmagomedov dokonce skopl Fergusonův pás z pódia.

Prezident UFC chce i proto udělat cokoli, aby se "prokletý zápas" uskutečnil. Ideálně proměnit nemožné v realitu, což uspořádání největšího galavečeru MMA v letošním roce uprostřed globální pandemie představuje.

White nicméně vítá příležitost ukázat pochybovačům, že to jde. "Scénářů je několik. Poslouchejte, ať už jste novináři, nebo fanoušci, chcete si vsadit proti mně?"

"V určitém okamžiku o mně přestanete pochybovat. Nebo nepřestanete, uvidíme," dodal.

Zdroj
ČT sport, mmafighting.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články