Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Profesionální horolezci změřili síly v drytoolingovém mistrovství

Brno – Boj o titul mistryně a mistra České republiky v drytoolingu – tj. ledolezení na umělé stěně – dopadl nejlépe pro celosvětově úspěšnou lezkyni Lucii Hrozovou a Chorvata Aleksandara Matarugu.

Mezinárodní mistrovství ČR mělo velmi prestižní obsazení. Největší hvězdou ženského závodu byla Lucie Hrozová, která obsadila druhé místo v letošním světovém poháru. Je to specialistka na drytooling, který většinou lezci považují pouze za trénink pro ostré výstupy v přírodě. Umělé trasy se ovšem dokážou těm horským místy přiblížit, dřevěné desky a kamenné chyty dobře imitují skutečný terén.

Lucie Hrozová nakonec ovládla jak závod na rychlost, tak následující mistrovské klání na obtížnost. Stejně neohroženě chce vyrazit také do dalšího ročníku světového poháru. "Nerada to říkám nahlas, ale byla bych strašně ráda, kdyby se mi podařilo zase nějaké medailové umístění," svěřila se České televizi.

Zatímco hlavní obtížnostní klání mezi muži ovládla v Brně chorvatská hvězda Aleksandar Mataruga, do rychlostního závodu nevyrazil. Otevřela se tak cesta k vítězství slovenskému lezci Miroslavu Matějcovi, který na obtížnost skončil třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dry Tool Cup
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články