Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Procházku připravilo o odvetu i o pás šampiona UFC vážné zranění ramene

Smůlu má česká hvězda MMA. Bojovník Jiří Procházka se vážně zranil a proto nebude v prosinci obhajovat pás šampiona organizace UFC proti Gloveru Teixeirovi z Brazílie. Na marodce může být údajně až rok, proto se zároveň vzdal titulu, který získal v červnu v Singapuru. Procházka se měl s Teixeirou utkat 10. prosince v Las Vegas. 

"Pro titul šampiona UFC si půjdu hned, jak mi doktoři dají zelenou do zápasu. Půjdu si pro ten pás a získám ho, nehledě na to, kdo ho bude aktuálně držet. Stále se cítím jako šampion," uvedl Procházka na sociálních sítích.

Třicetiletý zápasník se zranil při tréninku v Las Vegas, kde se už druhým týdnem připravoval na odvetu proti Teixeirovi, kterého v červnu v Singapuru porazil.

Zrušení prosincového titulového zápasu již potvrdilo i vedení UFC. Podle šéfa americké organizace Danyho Whitea je Procházkovo zranění vážné. "Je to nejhorší zranění, jaké lékaři v historii UFC viděli. Je to opravdu zatraceně špatné. Rameno je ve velmi, velmi špatném stavu. Jiří podstoupí vážnou operaci, která bude vyžadovat rozsáhlou rehabilitaci," uvedl White.

Rodák z Hostěradic na Znojemsku si rameno poranil při wrestlingu. "Jiří při hodu blbě dopadl a vykloubil si rameno, kde se mu přetrhaly vazy a má tam díru," řekl trenér a Procházkův manažer Martin Karaivanov webu Sport.cz.

O zdravotních problémech třicetiletého českého zápasníka nejprve informovala zámořská média, oficiálně je poté potvrdila i UFC. Procházka se rozhodl uvolnit pás šampiona, a jakmile se uzdraví, dostane šanci o něj opět usilovat.

Procházka, který v UFC vyhrál všechny tři zápasy v kariéře a aktuálně drží sérii třinácti vítězství, uvolnil titul proto, aby nebrzdil dění ve své váhové kategorii.

"Vždy bylo pro mě to nejdůležitější ukazovat ty nejlepší výkony a porovnávat sám sebe s těmi nejlepšími. Nechť se teď ten nejlepší ukáže, kdo tam je. Do půl roku jsem zpátky a ten titul si vezmu, ať už ho bude držet kdokoliv," uvedl Procházka odhodlaně a omluvil se Teixeirovi za zrušení zápasu.

V hlavním zápase akce UFC 282 v sobotu 10. prosince se nově utkají Polák Jan Blachowicz a Magomed Ankalajev z Ruska, dvojka a trojka žebříčku organizace polotěžké váhové kategorie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články