Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Procházka před velkozápasem proti Reyesovi: Beru ho velmi vážně, cíl je ale titul

Zápasníka smíšených bojových umění Jiřího Procházku, přezdívaného Denisa, čeká zápas kariéry. V nejprestižnější organizaci UFC se v noci ze soboty na neděli utká s Američanem Dominickem Reyesem. Jejich zápas navíc organizátoři vybrali jako vrchol večera. Vítěz postoupí do klání o titul v polotěžké váze. Procházka má v kategorii páté místo, Reyes je třetí.

Jiří Procházka
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Teď se ale soustředím jen na zápas, který mě čeká. Chci předvést nejlepší výkon. Co bude potom, se uvidí. Cílem je titul, ale důležité je také, jak se k němu propracovat," řekl Procházka. Bývalý šampion japonské organizace Rizin se v UFC představí podruhé. Při premiéře loni v červenci porazil mírně favorizovaného Švýcara Volkana Oezdemira, kterého knokautoval po 49 sekundách druhého kola.

Jedenatřicetiletého Reyese, který už v UFC o titul dvakrát neúspěšně bojoval, ale Procházka považuje za těžšího soka. "Tohohle soupeře beru nechci říct mnohem vážněji než Volkana, ale Dominik má větší zkušenosti. Jde z něj cítit mnohem větší fight IQ. Umí nad situacemi mnohem více přemýšlet a otáčet scénáře," podotkl osmadvacetiletý český bojovník, který prohrál naposledy v prosinci 2015. Od té doby nasbíral jedenáct výher.

Zápas Reyes – Procházka se měl původně uskutečnit již na konci února, kvůli nespecifikovanému zranění Američana byl ale odložen. "Dva měsíce navíc jsem využil. Příprava byla dlouhá, měl jsem různé naraženiny a tělo potřebovalo více zregenerovat. V únoru, kdy se Dominick zranil, jsem to pojal více regeneračně a musím říct, že to mělo jen pozitivní účinky," řekl Procházka. Do USA odletěl s dostatečným předstihem již v polovině dubna, aby se aklimatizoval a připravil na zápas, který je důležitý pro jeho další kariéru.

Reyes sice poslední dva zápasy prohrál, třetí nezdar si ale nepřipouští. I když uznává kvality českého soupeře. "Jiří je talentovaný, atletický, má v sobě samurajského ducha. Líbí se mu být fighterem, on sám ztělesňuje boj, což respektuji. Vypadá hodně tvrdý," citoval Reyese web kaocko.cz. "Byl chytrý, když nepřišel do UFC dřív, když neměl ještě své schopnosti zdokonalené. Pořád si ale myslím, že nejsou dost dobré na to, aby mě porazil. Ale je tomu tak opravdu? Uvidíme," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články