Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Procházka chce podruhé pás pro šampiona UFC, v cestě mu opět stojí Pereira

Jiří Procházka se v neděli ráno evropského času pokusí o návrat na trůn šampiona polotěžké váhy organizace UFC, v Las Vegas se utká s Brazilcem Alexem Pereirou. S ním se střetl již v listopadu loňského roku, kdy ve 2. kole soupeř Procházku knokautoval a ukončil téměř osmiletou neporazitelnost nejlepšího českého MMA bojovníka.

Alex Pereira a Jiří Procházka
zdroj: ČTK/AP autor: Steve Marcus

Druhý zápas Procházky s Pereirou se původně měl uskutečnit až na konci prázdnin či na podzim. Ale poté, co se zranil hvězdný irský bojovník Conor McGregor a odvolal souboj s Američanem Michaelem Chandlerem, oslovila organizace UFC na poslední chvíli hvězdy polotěžké váhové kategorie.

Oba souhlasili i přes krátký čas na přípravu. "Pakliže je dobrá kondice, tak je prostor vnímat, co se děje, a je tu i přirozeně sebedůvěra. Člověk musí důvěřovat své cestě, kariéře a tomu, že je připravený a všechno nepřichází jen tak, ale že to takhle má být," řekl Procházka.

"Původně jsme očekávali, že se do boje vrátíme v srpnu. Tohle ale byla příležitost, jak to rychle sfouknout. Oba dva k tomu máme stejné podmínky, jen se to urychlilo," podotkl Pereira.

Jedenatřicetiletý Procházka nepředpokládá, že by jej soupeř překvapil. "Myslím si, že to bude stejné, bude lovit, stejně jako se snažím lovit já. Půjde o to, kdo udrží kontrolu v rozhodujících situacích, ve výpadech. Na tohle se zaměřuji," uvedl český reprezentant.

Stejně to ale vidí i Pereira. "Nepřijde mi, že by se Jiří od našeho posledního zápasu nějak posunul. Možná má teď lepší obranu proti strhům, ale jinak nemám obavy, že by mě překvapil něčím, co jsem u něj ještě neviděl," řekl o pět let starší Brazilec.

Procházku čeká šestý zápas UFC z toho třetí titulový. Pás šampiona získal v červnu 2022 poté, co v Singapuru porazil Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý půlrok později se ale mistrovského pásu vzdal, neboť se v tréninku zranil a nemohl proti Teixeirovi nastoupit do plánované odvety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články