Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Procházka bude hvězdou galavečera UFC a hlásí: Dva měsíce navíc jsem maximálně využil

Necelé dva týdny dělí MMA bojovníka Jiřího Procházku od druhého zápasu v elitní organizaci UFC. V neděli 2. května se v Las Vegas utká s Američanem Dominickem Reyesem v hlavním duelu prestižní akce. Jako první Čech tak bude usilovat o vítězství v nejsledovanějším zápasu galavečera.

Jiří Procházka
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Procházka se měl s Reyesem utkat na konci února, kvůli zranění jednatřicetiletého Američana bylo však jejich měření sil odloženo.

"Dva měsíce navíc jsem maximálně využil. Příprava byla dlouhá, měl jsem různé naraženiny a tělo potřebovalo více zregenerovat. V únoru, kdy se Dominick zranil, jsem to pojal více regeneračně a musím říct, že to mělo jen pozitivní účinky," pochvaloval si.

I díky tomu se cítí výborně a je dobře připraven. "Byť jsem po posledním zápase říkal, že bych chtěl zvolnit v tréninkovém tempu a trénovat méně, tak jsem nakonec zvolil to, co vždy platí. Prostě makat a dělat, co trenéři řeknou. Maximálně nedělní tréninky, které jsou v mé režii, jsem si odjel podle sebe," řekl Procházka, jenž při své premiéře v UFC porazil mírně favorizovaného Švýcara Volkana Oezdemira. 

Po prvním duelu v UFC přiznal, že cítil tlak, ale nyní to vidí jinak. "Spíše bych řekl, že jsem se před prvním utkáním cítil více uvolněně než teď. Nejde ani tak o zápas, ale s kým do něj jdu. Tohohle soupeře beru nechci říct mnohem vážněji než Volkana, ale Dominik má větší zkušenosti. Jde z něj cítit mnohem větší fight IQ. Umí nad situacemi mnohem více přemýšlet a otáčet scénáře," uvedl Procházka, ale zároveň věří, že ho napětí nabudí k lepšímu výkonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články