Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pro zápasnickou naději Hanzlíčkovou skončilo ME překvapivě brzy

Riga - Jednadvacetileté zápasnici Adéle Hanzlíčkové se nevydařilo mistrovství Evropy v Rize. Česká volnostylařka ve váze do 63 kilogramů prohrála hned první souboj s Němkou Nadine Weinaugeovou a skončila ještě před branami čtvrtfinále. V konečném pořadí jí patří deváté místo.

Ačkoli měla česká zápasnice s Němkou pozitivní bilanci, podobný obrat jako na loňském MS v Las Vegas se Hanzlíčkové nepovedl. Od stavu 2:2 v polovině utkání Weinaugeová odskočila na 10:2. "Já jsem se dnes cítila dobře, určitě se nemohu na nic vymlouvat. Jenže ve druhém kole jsem zazmatkovala a nechala jsem Nadine udělat příliš mnoho bodů během krátké chvíle," uvedla Hanzlíčková v tiskové zprávě svazu.

Do technické převahy Němky zbývaly jen dva body, proto zariskovala. Útok se jí však nepovedl a skončil naopak dvoubodovým ziskem soupeřky. "Jsem samozřejmě zklamaná, nepřijela jsem sem vypadnout v prvním kole. Ale takový bohužel sport někdy je," dodala.

Zklamání z Rigy si může vynahradit na evropském šampionátu do 23 let v Bulharsku a následně na kvalifikačních turnajích pro olympijské hry v Riu de Janeiro. "To nejdůležitější teprve přijde, čekají nás olympijské kvalifikace a ty letos hrají prim," řekla Hanzlíčková.

Na ME v lotyšské metropoli se představí ještě dalších šest českých reprezentantů, další v pořadí bude ve čtvrtek Lenka Hocková-Martináková ve váze do 55 kg. Muži v řecko-římském stylu včetně navrátilce Davida Vály se představí během víkendu.

Nominace na ME v Rize:

Řecko-římský styl:

Muži: Filip Dubský (do 66 kg), Jan Žižka (do 71 kg), Pavel Powada (do 75 kg), Artur Omarov (do 85 kg), David Vála (do 98 kg).

Volný styl:

Ženy: Lenka Hocková-Martináková (do 55 kg), Adéla Hanzlíčková (do 63 kg).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články