Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pro republikový titul v aquatlonu si doběhli Novák a Kuříková

Liberec - O víkendu proběhlo v Liberci mistrovství republiky v aquatlonu. Závod skládající se z čtyřsetmetrové plavecké trati a běhu na pět kilometrů ovládl mezi muži Martin Novák. V ženské kategorii si pro vítězství doběhla obhájkyně titulu Petra Kuříková. 

Petra Kuříková v cíli libereckého aquatlonu
zdroj: ČT24

Závod mužů nabídl velmi dramatický souboj. Plaveckou část zvládl nejrychleji Jakub Kršňák, avšak jeho náskok na další v pořadí byl jen minimální. Hned v úvodu běžecké části o vedení přišel, když k trháku nasadil třiadvacetiletý Martin Novák. Ten dokázal udržet vedení až do cíle a pro vítězství si doběhl s náskokem osmi sekund na druhého Kršňáka.

"Na plavání jsem se o dvanáct sekund vylepšil na padesátce a běh jsem věděl, že mám dobře naběhané kopce ze soustředění, tak jsem to měl jako dobrý trénink. Měl jsem radost z obojího," svěřil se po doběhu Novák.

Mezi ženami se boj o titul mistryně republiky v aqutlonu zúžil na Terezu Zimovjanovou a Petru Kuříkovou. Úspěšnější byla nakonec Kuříková, která výkonem 25 minut 34 sekund obhájila vítězství z loňského roku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články