Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pro Ježka může vyřazení z týmu znamenat konec kariéry

Trnávka - Sedmnáct let patřil Stanislav Ježek mezi opory české reprezentace vodních slalomářů, nyní pro něj může vyřazení z týmu znamenat konec kariéry. Sedmatřicetiletý kanoista pokazil druhou část domácí nominace na Trnávce, skončil dvakrát sedmý, a třebaže věděl, že něco takového může přijít, byl pořádně rozmrzelý.

Stanislav Ježek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Bylo jasné, že jednou to přijde, že mě mladý zválcují. Ale stejně tam určité zklamání je, zvlášť když vím, že na to ještě mám," prohlásil Ježek, který má doma bronzovou medaili z MS v Praze 2006 a také dvě pátá místa z Olympijských her v Pekingu a Londýně. O místo v týmu ho připravil jeden ze dvou dotyků branky v nedělním závodě.

Už loni po světovém šampionátu v Troji se potichu hovořilo o tom, že Ježek už závodit nebude. V zimě ani neodjel na tradiční přípravu do Austrálie, čím dál víc se věnoval vodnímu slalomu jako funkcionář a organizátor akcí, což dělal s různou intenzitou skoro deset let. Přesto do lodi zaklekl a z prvních dvou nominačních závodů vybojoval druhá místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závěrečného nominačního závodu vodních slalomářů

Jenže první část sezony, ME ve Vídni za dva týdny a světové poháry, bude bez něj. Ještě má šanci dostat se v září na MS do USA, pokud by jeden z trojice nominovaných kanoistů nepotvrdil výkonnost umístěním ve finále jedné z vrcholných akcí. "Ale stejně už pár let přesluhuji a jezdím hlavně pro radost," řekl. I tak mu to nedalo. "Jasně, že když závodíte, nechcete prohrát."

Nominace byla jako každý rok nervózní a otevřená do posledního závodu. "V sobotu jsem si to zkomplikoval, ale tak to má být. Lidi to baví, sledují to, mladý mají naději," vykládal. Možná se na něm projevilo manko z přípravy, které už nedává 100 procent. "Dole už jsem nemohl," uznal. "A nějaká sprostá slova taky padla. Musím to kousnout, je to sport, je třeba si z toho vzít to lepší. Radost z pohybu, pobyt na čerstvým vzduchu. Hořkost porážky k tomu patří," uvedl.

O pokračování kariéry se moc bavit nechtěl. Při myšlence, zda za rok nastoupí do nominace, se oklepal. "Proboha, to snad ne," podotkl. "Rozhodně nevím, jestli budu jezdit v lednu a únoru, jedině když bude hezky," usmál se. "Ale letos jsem si také myslel, že nepojedu, a jsem tady. A když jedete závod a jste na předních místech, tak o tu nominaci bojujete," uvedl.

Baví ho jezdit na vodě, ale už se mu nelíbí jezdit v zimě a také trávit půl roku mimo domov, byť se dcery Lucii a Kateřinu snaží brát na závody. "V životě máte priority, čemu chcete čas věnovat víc, čemu míň. Těch aktivit je hodně a já dělím čas. Není to o tom, že se budu válet na soustředění, musím dělat i něco jiného. Nemrzí mě to, tak to je, v životě už dávám přednost i jiným věcem," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články