Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Přindiš se jako první český kajakář stal celkovým vítězem Světového poháru

Seu d'Urgell (Španělsko) - I český kajak už má po dnešku svého celkového vítěze Světového poháru. Je jím Vít Přindiš, který se v čele seriálu udržel i po šesté příčce v závěrečném závodu v Seu d'Urgell, Jiří Prskavec ve Španělsku skončil třetí. Závod vyhrál Slovinec Peter Kauzer před Francouzem Borisem Neveuem. 

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Osmadvacetiletý Přindiš měl celkový triumf na dosah už loni, ale po nepovedeném finálovém závodě, který je hodnocen dvojnásobným počtem bodů, mu unikl o pouhé dva body. Letos vicemistr Evropy z roku 2014, který v této sezoně vyhrál tři z pěti závodů SP, bojoval o prvenství v seriálu s Němcem Sebastianem Schubertem.

Německý kajakář dnes obsadil čtvrté místo a na Přindiše ztratil v konečném hodnocení 26 bodů. "Všichni čekali, že to nějakým způsobem dopadne. Je zde lehká trať a postavili i neskutečně lehké rozestavení branek na finále, takže bylo jasné, že závody budou strašně těsné. Můj cíl bylo dostat se do semifinále a ve finále se pak může stát cokoliv. Myslím, že jsem předvedl dobrý výkon, ale jel jsem na hranici rizika," řekl Přindiš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přindiš se stal prvním českým vítězem SP ve vodním slalomu

Vítěz semifinále Prskavec dlouho útočil na prvenství v závodě, ale kvůli jednomu dotyku branky klesl na třetí místo. V celkovém hodnocení skončil bronzový medailista z Ria de Janeiro ještě o jednu příčku níž.

"Potvrdil jsem si, že forma před mistrovstvím světa stoupá. Nicméně mě mrzí, že jsem se dneska dotknul ve finálové jízdě, a tím jsem skončil na třetím místě. Mrzí mě, že jsem v celkovém hodnocení Světového poháru skončil o čtyři body čtvrtý. Medaili z celkového hodnocení totiž ještě nemám," prohlásil Prskavec. 

Kašpar se Šindlerem přišli o triumf na poslední chvíli

To Deblkanoistům Jonáši Kašparovi a Marku Šindlerovi celkový triumf ve Světovém poháru na poslední chvíli unikl. V závěrečném závodu dojeli čtvrtí a v konečném pořadí seriálu klesli na druhé místo za německou dvojici Robert Behling, Thomas Becker. Ti se v Seu d'Urgell radovali z vítězství a české reprezentanty v celkovém hodnocení předstihli o pouhé dva body. 

Vítězové dopoledního semifinále Kašpar se Šindlerem jeli finále jako poslední a věděli, že jim k pojištění celkového triumfu stačí třetí příčka. Ta jim i přes čistou jízdu nakonec unikla o pouhé tři setiny, o které zaostali za Francouzi Gauthierem Klaussem a Matthieuem Péchém.

"Je to pro nás hořké celkové druhé místo. V některých závodech jsme dokázali vyhrát o čtyři vteřiny, dnes jsme byli čtvrtí se ztrátou 1,5 vteřiny a to celé rozhodlo o konečném pořadí. Byla dnes lehčí trať a rozhodly i maličkosti," řekl Šindler. 

Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm dojeli osmí, Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm skončili o jedno místo za nimi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články