Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Přindiš ovládl kvalifikaci, postoupily všechny české lodě

Praha - Kajakář Vít Přindiš stejně jako na minulém závodu v Tacenu ovládl také v Praze kvalifikaci Světového poháru ve vodním slalomu. Do semifinálových jízd postoupily zatím všechny české lodě, mezi kajakářkami se na druhé místo dostala Kateřina Kudějová, třetím časem překvapil kanoista Vítězslav Gebas a stejné místo obsadila i jeho kolegyně Monika Jančová. Sobotní program sledujte živě od 8:55 na ČT sport a na našem webu, v neděli začínáme už v 8:25.

Sport
zdroj: ČT4

Dařilo se také deblkanoistům - čtvrtá byla dvojice Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň, Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm skončili šestí a mistři světa do 23 let Jonáš Kašpar a Marek Šindler obsadili osmou pozici. Mezi dvacítku se dostali také jako poslední Jan Větrovský a Michael Matějka.

V elitní desítce byly hned tři kajakářky. Kromě Kudějové skončila osmá Štěpánka Hilgertová a devátá Karolína Galušková. Poslední ve hře Veronika Vojtová obsadila šestadvacáté místo. "Trať je lehká, čekala jsem těžší. Jelo se mi hrozně dobře, což jsem ráda, protože jsem byla nemocná a unavená, ale teď už se cítím dobře," řekla Kudějová.

Postoupili rovněž dvaadvacátý kajakář Ondřej Tunka, čtyřiadvacátý Jiří Prskavec i šestadvacátý Jan Vondra, mezi kanoisty šestnáctý Jan Mašek a devětadvacátý Lukáš Rohan a z kvalifikace kanoistek dvanáctá Kateřina Hošková a patnáctá Martina Satková. 

Přindiš má v letošní sezoně formu jako hrom. Nejprve vybojoval druhé místo na mistrovství Evropy ve Vídni, pak skončil třetí v kvalifikaci na závod SP v Londýně, kde nakonec obsadil stříbrnou pozici. V Tacenu pak po výhře v kvalifikaci sice nepostoupil do finále, ale tentokrát opět prokázal svou sílu na domácí trati.

"Trať byla lehčí, jelo se mi dobře a obě jízdy byly v pohodě. Zítra budu mít dost času podívat se, jak jedou přede mnou, a snad to dobře namyslím," řekl po kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Přindiš ovládl kvalifikaci, postoupily všechny české lodě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články