Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Přenosy z Olympiády dětí a mládeže poprvé nabídnou ČT sport i Déčko

Praha – Na 4000 mladých sportovců, 22 sportů, 89 disciplín, 34 sportovišť a 1500 pořadatelů. Letošní ročník Olympiády dětí a mládeže, jež se od soboty koná v Brně, se profesionálním sportovním akcím ale přibližuje nejen svým rozsahem. Poprvé bude tuto sportovní událost vysílat v přímém přenosu Česká televize, a to nejen na ČT sport, ale také na Déčku a na webu ctsport.cz. Podívejte se na program vysílání.

"Olympiáda dětí a mládeže je pro mladé sportovce jedinečným zážitkem, který jim ukáže atmosféru opravdových olympijských her a především je motivuje do dalšího sportovního rozvoje. Přicházíme proto se zcela novým formátem vysílání. Redakce sportu zprostředkuje divákům na programu ČT sport více než dvacet hodin přímých přenosů, v nichž se živě dostane na všech dvaadvacet sportů," avizuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Olympiáda pro sportovce ve věku od 10 do 18 let startuje na obrazovkách ČT sport v neděli 25. června ráno a potrvá do středy 28. června. "Každý den se v kontinuálním vysílání budeme živě propojovat z několika míst současně a k tomu budeme mít studio přímo v dějišti. Kromě živých přenosů se na ČT sport každý večer objeví také patnáctiminutový sestřih, který shrne to nejzajímavější z dalších sportovišť," říká moderátor a dramaturg ČT sport Petr Kubásek, který má olympijský projekt na starosti.

Živé vysílání zprostředkuje také dětská stanice Déčko, a to od pondělí 26. června do středy 28. vždy od 14:20. Děti se mohou těšit na reportáže ze sportovišť a rozhovory s úspěšnými mladými sportovci v opravdovém olympijském studiu. "Déčko se snaží děti motivovat k tomu, aby aspoň na chvíli odložily mobily, vypnuly počítače a televize a okusily, že sport a pohyb může být zajímavá a zábavná aktivita," vysvětluje výkonný ředitel Déčka Petr Koliha impuls pro první živý přenos. Štáb Déčka bude své malé diváky o dění denně informovat také prostřednictvím Zpráviček.

Je nám líto, video expirovalo.
Šuman: Zážitek a atmosféra pro mladé sportovce je srovnatelná s olympiádou

V olympijském studiu i při přenosech se v průběhu čtyř dní vystřídá řada zajímavých hostů – současní i bývalí úspěšní sportovci, samotní účastníci akce nebo vrcholní představitelé Českého olympijského výboru a jednotlivých sportovních svazů. "Na komentátorské stanoviště jsem si k sobě přizvala kamarádku, mistryni světa v trojskoku Šárku Kašpárkovou," avizuje redaktorka a komentátorka ČT sport Kateřina Nekolná, kterou při přenosech a reportování ze sportovišť doplní rovněž Ivana Chvátalová, Tomáš Lachman, Ondřej Tomek, Jan Vařeka, Martin Kozák a Jakub Ščurkevič.

"Olympiáda dětí a mládeže je překvapivě velká co do počtu účastníků. Brno přivítá na čtyři tisíce sportovců, na poslední olympiádě v Riu jich přitom bylo jedenáct tisíc," připomíná místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman a dodává, že na účastníky čekají i tradiční ceremoniály – zapálení olympijského ohně a složení přísahy.

"Rozpočty jsou samozřejmě menší než na olympiádách, nemohou se očekávat tak velké světelné efekty jako na velkých olympiádách, ale ten zážitek pro mladé sportovce, když se najednou sami stávají účastníky toho zahájení, je neuvěřitelný zážitek a atmosféra, která tam probíhá, je naprosto srovnatelná," upřesňuje Šuman.

"V areálu VÚT si všichni zažijí také atmosféru olympijské vesnice, kde bydlí všichni společně. Sportovci mají obrovskou výhodu, že většina sportovišť je i v krátké vzdálenosti. Jednotlivé krajské výpravy si tak budou moct chodit navzájem fandit a vytvoří atmosféru něčeho, co normálně na svých sportovištích nemohou tolik poznat, takže jsem přesvědčen, že ta atmosféra bude po dobu čtyř dní opravdu olympijská," dodává Šuman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články