Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Praha přivítá hráče malého fotbalu do 21 let

Praha – Tento víkend se v Praze uskuteční první mistrovství Evropy do 21 let v malém fotbalu. Hrát se bude na hřišti Slavoje Vyšehrad. Češi se v základní skupině utkají se Slovinskem, Maďarskem, Německem a Itálií. Přímý přenos programu sledujte 16.7. a 17. 7. od 10:00 na ČT sport a našem webu.

Malý fotbal
zdroj: malyfotbal.cz

Ve skupině B se představí Slovensko, Chorvatsko, Rumunsko a Bulharsko. Dva nejlepší celky z každé skupiny postoupí do semifinále, které je stejně jako finále na programu v neděli. "Máme medailové ambice. To je naše povinnost vzhledem k tomu, jak dlouho naše jedenadvacítka funguje a jaké kvality máme," řekl generální manažer Petr Brejla. "Nálada v týmu je pohodová, jsme připravení a uděláme maximum. Máme velké ambice a hodláme ukázat na hřišti, co umíme. Chci zlato," řekl kapitán Lukáš Haspra.

Evropský šampionát do 21 let poslouží i jako prověrka před seniorským mistrovstvím Evropy, které Česko hostí příští rok v červnu. "Jednáme o možnosti, že bude Brno hostit skupiny šestnácti týmů a Praha dalších šestnácti. Máme podporu pražské primátorky. Je to obrovská akce," řekl viceprezident Evropské federace malého fotbalu Filip Juda, který zároveň předsedá Světové federaci malého fotbalu.

Malý fotbal se hraje s pěti hráči a brankářem na menším hřišti s menšími brankami, hrací doba je dvakrát třicet minut. Asociace malého fotbalu České republiky má členskou základnu 65 tisíc hráčů. Celosvětovým unikátem se pyšní pražská Hanspaulská liga, kterou hraje přes tisíc klubů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články