Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Praha chce postavit gymnastickou halu, jmenovala by se po Čáslavské

Praha - Praha se může brzy dočkat sportovní haly pro gymnastiku. Náklady na stavbu arény, která by měla nést jméno sedminásobné olympijské vítězky Věry Čáslavské, by se mohly vyšplhat na několik desítek milionů korun. Hala by mohl stát do tří let. Kde ovšem přesně bude, zatím není jasné.

zdroj: Reuters

"Stavbu haly připravuje město již delší dobu, hala pro sportovní gymnastiku totiž v metropoli chybí. Jméno ponese po paní Čáslavské, které jsem si vážil. Její odchod mne velmi mrzí," řekl primátorčin náměstek Petr Dolínek, který má sport ve svých kompetencích.

Magistrát hledá vhodný pozemek, kde by halu postavil. "Jde nám o to, aby se v ní mohly konat závody a aby svou kapacitou dostačovala na pořádání akcí světového formátu," řekl Dolínek. Podle něj by měla být hotova nejpozději v roce 2019. Následně Praha najde nájemce arény.

Cena stavby zatím není jasná, bude záležet jednak na konkrétní podobě projektu, zároveň se bude odvíjet od výsledku výběrového řízení, v kterém bude město hledat stavební firmu.

Čáslavská má už svou halu v Černošicích

Zatímco pražské plány jsou zatím ve velmi nejasných obrysech, konkrétní podobu má sportovní hala v Černošicích u Prahy, která rovněž ponese jméno Čáslavské. Není divu, legendární gymnastka ve městě bydlela a byla patronkou letos otevřeného sportoviště.

Budova by měla být označena jménem sedminásobné olympijské vítězky do dvou měsíců. "Bude to Hala Věry Čáslavské a vedle jejího vchodu bude občerstvení Café Věra," uvedl starosta Filip Kořínek. Kavárnu, která je součástí stavby, bude mít pronajatou soukromý provozovatel.

Černošice také chystají síň slávy sedminásobné olympijské vítězky, která vznikne v rámci rekonstrukce a přístavby radnice do konce příštího roku. Vedle fotografií by tam měly být například medaile nebo kimono, které Čáslavská dostala v Japonsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články