Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pozemní hokejisté dostanou část peněz na kvalifikaci od ČOV

Praha - Český svaz pozemního hokeje intenzivně shání peníze, aby se reprezentační výběr mužů mohl zúčastnit kvalifikačního turnaje o postup na olympijské hry v Londýně 2012. Turnaj se uskuteční od 25. dubna od 6. května v japonské Kakamigaře a náklady na cestu budou činit zhruba milion korun, který svaz nemá. S velkou pravděpodobností mu pomůže Český olympijský výbor (ČOV).

Pozemní hokej
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Pozemní hokejisté se mají v kvalifikaci utkat s Kubou, Rakouskem, Čínou a hlavně stříbrnými medailisty z her v Pekingu - Španěly. Na olympiádu do Londýna postoupí pouze vítěz turnaje, který se bude hrát systémem každý s každým a první dva týmy z tabulky se utkají o postupové místo.

I vinou celkově špatné finanční situace ve sportu Český svaz pozemního hokeje nemá v pokladně milion korun na cestu týmu. Obrátil se proto na zástupce ČOV. "Jednáme s nimi a přístup ČOV je velmi vstřícný," prohlásila generální sekretářka svazu Martina Motshagenová. ČOV nepočítá s tím, že by za svaz zaplatil celou částku. Pomůže ale už proto, že pozemní hokejisté mají šanci se do Londýna poprvé v olympijské historii dostat.

"ČOV chce pomoci, ale v první fázi je potřeba vyčíslit náklady. Jednou z variant podpory je půjčka," řekl tiskový mluvčí ČOV Alexandr Kliment. "V každém případě půjde o sdružené financování. Svaz tedy musí hledat prostředky i jinde," prohlásil. V případě postupu na olympijské hry by si v rámci dlouhodobé podpory ČOV pozemní hokejisté přišli na sto tisíc korun za každého hráče, který pojede do Londýna, plus příspěvky na přípravné kempy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články