Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Pozemkáři jsou v Pretorii uvěznění na hotelu, při zápasech bojují s dusnem v hale

Porvé v historii se mistrovství světa v halovém pozemním hokeji koná mimo evropský kontinent. A nejen pro české týmy je to výzva. Šampionát v Jihoafrické republice totiž probíhá v letním počasí, ve velké nadmořské výšce a za přísných bezpečnostních opatření.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemkářky poprvé na MS prohrály, muži remizovali s Argentinou

Pretoria totiž patří k nejméně bezpečným městům na světě. Obětí trestného činu se stane ročně v průměru každý dvanáctý obyvatel. Hotel hlídá policie, která doprovází i autobus s týmem na stadion.

"Asi to tady nemají vůbec lehké. Bylo nám doporučeno nevycházet z hotelu, a pokud, tak ve větší skupině a jen na chvíli. Nečekali jsme, že to bude tak přísné," říká reprezentační obránce Tomáš Procházka.

Dalším problémem je nadmořská výška 1300 metrů, navíc umocněná letními teplotami. "Je to opravdové mistrovství světa. Když se koná v Evropě, tak všechny týmy z jižní polokoule jedou do zimy. Teď je to poprvé naopak. V takovém počasí se tady, v Argentině nebo Austrálii normálně hraje," vysvětluje sportovní ředitel FIH Jon Wyatt.

"Je tu hrozné dusno. Navíc se větrá, a venku je snad ještě hůř. Na teplotě v hale to moc nepřidá, ale musíme bojovat a nevymlouvat se na podmínky," míní útočnice Nikol Babická.

Češky po dvou výhrách poprvé neuspěly, Kanadě podlehly 2:3 a ještě nemají jistý postup do čtvrtfinále. Muži získali po remíze s Argentinou první bod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články