Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Pokerová pohádka nekončí, Staszko je mezi nejlepšími třemi

Las Vegas - Třinecký rodák Martin Staszko v americkém Las Vegas postoupil do tříčlenného užšího finále závěrečného turnaje Světové série v pokeru, v němž se hraje v přepočtu o 156 milionů korun. Znamená to, že již vyhrál přinejmenším 72 milionů korun, což je nejvyšší česká výhra v této hře. O vítězi se v lasvegaském hotelu Rio rozhodne v noci na středu SEČ.

Martin Staszko a Ben Lamb
zdroj: ČTK/AP

Pětatřicetiletý profesionální hráč z Třince do turnaje November Nine vstupoval s nejvyšším počtem žetonů, měl jich 40,175 milionu. V úvodní části hry si vedení držel, pak ale začal ztrácet. V kritickém okamžiku po devíti hodinách vsadil všechno a vedoucí Němec Pius Heinz jeho výzvu přijal. Staszko ze souboje vyšel vítězně, zdvojnásobil svých 21,525 milionu žetonů a posunul se na třetí místo.

O několik her později Staszko vyzval Heinze na další souboj drásající nervy, ze kterého opět vyšel vítězně a rázem se posunul na druhé místo s více než 56 miliony žetonů. Do užšího finále nakonec postupuje ze třetího místa se 42,7 milionu žetonů. První je Němec Heinz se 107,8 milionu žetonů a druhý Američan Ben Lamb s 55,4 milionu žetonů.

Do hlavní soutěže Světové série, která začala 7. července, letos zasáhlo 6 865 hráčů ze 105 zemí včetně devíti Čechů. Celková dotace činí 64,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články