Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Meranu Pardubice – Bartoš prožívá snové dny. Theo je bomba kůň, říká

Před čtrnácti dny vítězství na slavné Gran Premio v Meranu a teď triumf ve Velké pardubické. Jako první v jednom roce slaví Josef Bartoš unikátní dvojboj. V cíli byl unavený a přešťastný. Nejhorší moment prožil hned na startu. Taxis skočil jak malinu.

Šťastný žokej Josef Bartoš po triumfu ve Velké pardubické s Theophilem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Jsem rád, že jsem tam napsaný já, ale je to hlavně díky Theovi. Je to bomba kůň," chválil Bartoš devítiletého hnědáka Theophilose, s kterým 129. Velkou pardubickou vyhrál. V Itálii nenašel přemožitele v dostihu Gran Premio di Merano se šestiletým valachem L'Estranem. Oba koně připravuje rodina Váňů.

Velkou pardubickou Bartoš ovládl poprvé v roce 2006 s Decent Fellowem a o dva roky později se Sixteen. Výhru s Theophilosem označil za nejnáročnější. "Je to skvělý, ale jsem fyzicky úplně vyndanej," řekl osmatřicetiletý Bartoš a s úsměvem doplnil: "Ale oslavíme to, zase se nadechnu a příští týden se jede dál."

V sedle neklidného Theophilose, kterého vlastní více než sto majitelů v syndikátu Dostihového klubu iSport-Váňa, Bartošovi zatrnulo hned na startu, který se napoprvé nezdařil. Kůň ale situaci ustál. I obávaný Taxisův příkop zvládli čistě. "Připravený kůň to skočí jak malinu a je to pravda," řekl Bartoš.

Do čela se dostali asi šest set metrů před cílem. Vystřídali v něm Bridgeura s žokejem Jaroslavem Myškou po jejich pádu. "Jarda nastavil tempo akorát. Nebylo to přepálený a v tu chvíli nebylo na co čekat, tak jsem se to rozjel," líčil Bartoš.

V cílové rovince se před Theophilose na chvilku dostal Stretton, ale brzy se znovu ujal vedení. "Křičel jsem na něj: 'Theo, běž! Theo, běž!', jak mi to říkala paní Váňová," jmenoval Bartoš Pavlu Váňovou, která se o Theophilose hlavně stará.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články