Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plavkyně Pechanová a Třebínová se připravují do Ria

Praha - Český olympijský a paralympijský výbor budou mít v Riu jednu společnou vlastnost. Mezi jejich nejzkušenější členy budou patřit plavkyně. Jana Pechanová i Běla Třebínová poprvé startovaly už před dvanácti lety v Aténách.

Jana Pechanová v Aténách ještě reprezentovala v bazénu. Pak se začala specializovat na dálkové plavání a v Pekingu skončila osmá. Teď míří na svoje čtvrté olympijské hry. "Nechci to jen odplavat, chci to odzávodit, a když z toho bude nejlepší výsledek, tak se zlobit nebudu," řekla Pechanová.

Na čtvrté hry by mířila i paralympionička Běla Třebínová, vynechala ale Londýn. Po pětileté pauze se do bazénu vrátila a dokázala splnit limit. "Je zvláštní, co všechno může člověk zapomenout - i to co má dělat v bazéně," zamyslela se Třebínová.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavkyně Pechanová a Třebínová se chystají do Ria

Obě plavkyně nyní přizpůsobily program jedinému cíli – a tím je Rio. "Snažím se plavat alespoň dvakrát denně," popsala Třebínová. Podle Pechanové musely obě plavkyně přizpůsobit přípravě do Ria celý denní rytmus. "Všechno jsme tomu přizpůsobily, celý rodinný život. Jsem ráda, že to vyšlo, že to nebylo zbytečné,"dodala na závěr Pechanová.



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články