Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Plavci Verner ani Chocová se do finále ME neprobojovali

Budapešť - Kraulař Martin Verner ani prsařka Petra Chocová do finále mistrovství Evropy v Budapešti nepostoupili. Verner obsadil na stovce 12. místo, Chocová na dvoustovce čtrnácté. Třicetiletý Verner zaplaval v dopolední rozplavbě čas 49,41, v semifinále si o sedm setin pohoršil. Od účasti ve finále jej dělilo 25 setin. Třiadvacetiletá Chocová postoupila do semifinále čtrnáctým nejrychlejším časem a stejné pořadí jí patří i celkově. V první polovině trati útočila na postup do finálové osmičky, v závěru ji ale několik soupeřek předstihlo a nakonec časem 2:31,83 zaostala za postupem o více než tři sekundy.

Ve finálovém bloku se ze tří zlatých medailí radovalo pořadatelské Maďarsko. Prsařskou dvoustovku vyhrál zkušený Daniel Gyurta a časem 2:08,95 vylepšil rekord mistrovství. Polohová dvoustovka žen skončila dokonce dvojnásobným úspěchem Maďarek, když o jedinou setinu vyhrála Katinka Hosszuová před Evelyn Verrasztoovou. Obě pak byly členkami vítězné štafety na 4x200 metrů volně.

Pouhé tři setiny sekundy chyběly ke světovému rekordu vítězi znakařské padesátky Francouzi Camillu Lacourtovi, jenž své soupeře deklasoval časem 24,07. Držitel absolutního maxima Liam Tancock z Británie skončil druhý s propastným rozdílem 63 setin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články