Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plavcem roku je znakařka Baumrtová

Praha - Nejlepším českým plavcem uplynulého roku byla dnes v anketě Českého svazu plaveckých sportů vyhlášena chomutovská znakařka Simona Baumrtová, držitelka šesti medailí z vrcholných akcí sezony. Hlasování opanovaly ženy: druhá skončila se ztrátou 19 bodů Petra Chocová, třetí místo obsadila Barbora Závadová.

Jednadvacetiletá Baumrtová, která tradiční anketu vyhrála potřetí v kariéře, prožila životní sezonu. Na jarním mistrovství Evropy v Debrecínu vybojovala na stometrové trati bronz a potvrdila svou nominaci na olympijské hry v Londýně, kde byla z české výpravy nejúspěšnější.

Její forma gradovala na ME v krátkém bazénu ve Francii, kde získala další tři bronzy na všech znakařských tratích a k tomu přidala stříbro v polohové štafetě. Životní rok završila opět bronzem na mistrovství světa v krátkém bazénu v Istanbulu na stovce. K tomu překonávala české rekordy jako na běžícím pásu.

"Byl to velmi náročný rok. Byl to docela masakr, ale byl to také snový rok," pochvalovala si Baumrtová. Nyní ji čeká státní bakalářská zkouška a příprava na letní MS v Barceloně. "Už jsem v plném tréninku," uvedla.

Chocová se stala mistryní Evropy v dlouhém i krátkém bazénu na své nejsilnější padesátimetrové trati, i když se celou sezonu potýkala se zraněními a nejrůznějšími bolístkami. Závadová získala bronz na ME v polohovém závodu, ve zbývajícím průběhu sezony se jí ale už tolik nedařilo.

Juniorem roku je talentovaný vytrvalec USK Praha Jan Micka, nejlepší dálkovou plavkyní pak dlouholetá reprezentantka Jana Pechanová, devátá žena z olympijského závodu. Kategorii synchronizované plavání vyhrál duet Soňa Bernardová - Alžběta Dufková.

Je nám líto, video expirovalo.
Baumrtová získala ocenění pro nejlepšího plavce roku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články