Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pilot Šonka vylepšil dosavadní maximum, v Chorvatsku byl druhý

Rovinj - Český pilot Martin Šonka ve třetím podniku letošní sezony Red Bull Air Race dosáhl na své nejlepší umístění v kariéře této série. Šonka skvěle zalítal v kvalifikaci a i ve vyřazovací fázi postoupil mezi nejlepší čtyřku. Nakonec po diskvalifikaci jednoho z letců obsadil stříbrnou příčku. Celkově mu patří šesté místo. Závod v Rovinji vyhrál Rakušan Hannes Arch, třetí byl Matt Hall z Austrálie. Další závod se koná v červenci v Budapešti.

Martin Šonka
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Sedmatřicetiletý Šonka v úvodních dvou závodech sezony v Abú Zabí a japonské Čibě nebodoval, ale zklamání si tentokrát vynahradil. "Jsem opravdu šťastný za celý tým. V prvních dvou závodech sezony se nám nedařilo a tady v Rovinji jsme opravdu tvrdě pracovali, abychom získali první body. Byl to velmi náročný závod, zvláště vítr dával všem pilotům pořádně zabrat. My jsme se s tím vyrovnali dobře, vyvarovali jsme se zbytečných chyb a měli jsme konenčně i trochu štěstí," radoval se Šonka.

V průběžném pořadí seriálu se český akrobatický pilot posunul na šesté místo. Vede díky dvěma výhrám Brit Paul Bonhomme, stejně bodů (25) má i druhý Australan Matt Hall. Šonka má devět bodů.

Závodů mají před sebou piloti ještě pět, další bude 4. a 5. července hostit Budapešť. Šonka v šampionátu v letecké akrobacii startuje potřetí, loni byl celkově osmý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články