Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Petřikov s Pulkrábkem berou na úvod šampionátu 9. místo

Montpellier (Francie) – Na úvod mistrovství Evropy judistů vybojovala česká výprava deváté místo, o které se ve váze do 60 kilogramů podělili Pavel Petřikov a David Pulkrábek. Oba čeští reprezentanti prohráli na ipon své zápasy 2. kola. Petřikov tak nenavázal na tři sedmá místa z předchozích ročníků. 

Pavel Petřikov
zdroj: EPA autor: Kimimasa Mayama

Pulkrábek na evropském šampionátu startoval podruhé v kariéře a loni vypadl už v prvním kole. Tentokrát úvodní zápas zvládl a na ipon porazil reprezentanta Monaka Yanna Siccardiho. Pak však narazil na Ázerbájdžánce Ilgara Muškijeva, kterému patří 14. příčka na světovém žebříčku, a jasně prohrál.

Ještě těžšího soupeře měl ve 2. kole Petřikov, který po postupu přes Lotyše Andrejse Magerse nastoupil proti pátému muži světa Beslanu Mudranovovi z Ruska. Ten v polovině duelu získal ipon a postoupil do bojů o medaile.

"Pulkrábek doplatil na svoji nezkušenost. V utkání s Muškijevem udělal dvě podobné chyby, soupeř bohužel obě stoprocentně využil," uvedl reprezentační trenér Petr Lacina. "V utkání Petřikova s Mudranovem byla od poloviny utkání zřetelná fyzická převaha Rusa. Naši dnes bohužel na nejlepších osm nestačili," dodal. 

Šampionát v Montpellieru potrvá až do neděle. V sobotu bude ve hře největší česká naděje Lukáš Krpálek v kategorii do 100 kilogramů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články