Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Petráček má kalendář odpočítávající rok do Paříže, pokřtil mu ho Krpálek

Paralympijský plavecký šampion Arnošt Petráček má vlastní kalendář. Zvláštní formát, kdy jsou za sebou seřazeny měsíce od září 2023 do srpna 2024, odpočítává rok do paralympijských her v Paříži. Kalendář mu pokřtil dvojnásobný olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek, který se s Petráčkem sblížil po Hrách v Riu.

Je nám líto, video expirovalo.
Petráček má kalendář odpočítávající rok do Paříže

"Užili jsme si spoustu skvělých společných akcí, když se nám oběma podařilo vyhrát v Riu," vzpomínal Krpálek. Petráček v Riu vyhrál závod na 50 metrů znak, v téže disciplíně získal o pět let později stříbro na paralympijských hrách v Tokiu.

Rád inspiruje ostatní a mění postoj veřejnosti k handicapovaným lidem. "Díky své zlaté medaili jsem mohl ukázat, že život s handicapem je úplně normální. Jsem hrozně rád, že po té paralympiádě jsem to dokázal. Za těch sedm let je vnímání veřejnosti daleko lepší," ocenil.

S nápadem na kalendář přišel fotograf Petr Soldán. "Řekl jsem si, že by bylo dobré opravdu zviditelnit svět handicapovaných. To úsilí, které dávají do svých sportovních aktivit i do života, může i inspirovat ostatní, že je potřeba o ten svůj post v životě bojovat. Během dvou měsíců jsme nafotili při tréninku, při životě, při jízdě v autě nějaké fotografie. Já Arnymu hrozně fandím, držím mu palce, aby makal na sto procent a vytáhl svou formu tak, aby v Paříži znovu zazářil," řekl.

Základní cena za kalendář je 500 korun. K prodeji je na plavcově webu www.arnostpetracek.cz. Výtěžek z prodeje bude sloužit na financování Petráčkovy sportovní přípravy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články