Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pétanque reprezentace si na ME připsala historický úspěch

Praha – S historickým úspěchem se vrátila z mistrovství Evropy v bulharské Albeně mužská reprezentace v pétanque. Na turnaji, kterého se účastnilo 34 zemí, čtveřice ve složení Petr Juráň, Jaroslav Vlk, Tomáš Kutý a Franck Ferlay došla až do čtvrtfinále a obsadila konečné páté místo. Mistry Evropy se počtvrté v řadě stali favorizovaní Francouzi.

Mužská reprezentace v pétanque na ME po utkání s Německem
zdroj: ČT

Vyhrát alespoň něco. S tímto mottem vyrážela mužská reprezentace do bulharské Albeny, ale své cíle mnohanásobně překonala. 

Češi hned v úvodu základní části otočili v nervydrásající koncovce duel se Slovenskem a poté porazili také silné Turecko. Ve třetím kole sice dostali kanára s famózním Monakem, ale rychle se z prohry 0:13 oklepali a získali důležitý skalp s kvalitním Německem. V tu chvíli už věděli, že ze základní fáze postupují, což se Česku v kategorii mužů do té doby nepovedlo, a tak následná prohra s Estonskem příliš nebolela.

Do vyřazovacích bojů postoupilo šestnáct týmů, které o účast ve čtvrtfinále bojovaly ve skupinách na dvě prohry. Česko nastoupilo proti Slovinsku a vyhrálo nejtěsnějším rozdílem 13:12. Poté rychle prohrálo s Itálií, ale ještě rychleji zvládlo opětovný duel se Slovinskem a postoupilo mezi osm nejlepších reprezentačních výběrů Evropy.

Pavouk Čechy svedl opět proti Monaku, vicemistrovi z roku 2013, a ani tentokrát nedokázali knížectví porazit. I tak je ale umístění obrovským úspěchem, jelikož český tým byl ve čvrtfinále jediným výběrem ze Střední a Východní Evropy. "Věřili jsme, že osmifinále můžeme dosáhnout. Šli jsme za tím tvrdě a nakonec s trochou štěstí cíl i překonali. Je to fantazie. Na Monaco jsme se však již nedokázali tak dokonale soustředit," popsal po porážce Tomáš Kutý.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohnal: Rádi bychom dostali pétanque na olympiádu v roce 2024
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články